eksplozija plina

Nastradalog 44-godišnjeg vlasnika kuće spasili hrabri policajci

Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
Pakrac eksplozija (1)
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
Pakrac eksplozija (1)
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
Pakrac eksplozija (1)
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
Pakrac eksplozija (1)
28.03.2013.
u 08:49
Prvi je u kuću odmah nakon eksplozije utrčao policajac Željko Babojelić koji je stanuje u istoj ulici, četiri kuće dalje.
Pogledaj originalni članak

Rano jutros u Pakracu, u ulici Kneza Branimira, oko 6.40 sati došlo je do eksplozije plina u obiteljskoj kući koja je izazvala i požar. Prema podacima Policijske uprave požeško-slavonske, teško je nastradao 44-godišnji vlasnik kuće koji je zbog zadobivenih opeklina nakon prve intervencije pakračkih liječnika prevezen u Zagreb s opeklinama trećeg stupnja. U životnoj je opasnosti. Njega su spasili hrabri policijski službenici, kako su nam rekli u PU požeško-slavonskoj, koji su utrčali u kuću koju je zahvatio požar te ga izvukli iz nje.

Prvi je u kuću odmah nakon eksplozije utrčao policajac Željko Babojelić koji je stanuje u istoj ulici, četiri kuće dalje.

– Upravo sam se spremao na posao kada je odjeknula eksplozija, znao sam odmah da je riječ o plinskoj eksploziji. Potrčao sam do mjesta eksplozije te usput nazvao svoje kolege. Nakon mene u kuću su ušla dvojica mojih kolega Ivica Hlapović i Stjepan Širac. Znao sam da u kući negdje mora biti i moj susjed. Sve je već bilo puno dima. Vatra je već zahvatila dvije prostorije. Pronašli smo ga u gornjem dijelu kuće. Bio je prije svijesti, ali nije se moglo s njime komunicirati. Našli smo neku deku i stavili ga u nju i spustili u dvorište. Žalio se na jake bolove te smo ga stavili na vrata koja je izbila eksplozija – opisao je spašavanje unesrećenog policajac Babojelić koji se, kao i njegove kolege, nagutao dima.

Pohvalio je sve službe koje su u roku od 3 do 4 minute stigle na intervenciju, vatrogasce i hitnu pomoć, a poslije ekipe HEP-a i Plina. Točan uzrok ove nesreće uslijed koje je gotovo u potpunosti stradala kuća, znat će se nakon provedenog očevida.

>>Eksplozija uništila kuću u Varaždinu! Muškarca izvukli živog

 

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.