Školstvo

Nastavu tjelesnog imaju na kamenom podu u hodniku

Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
Nastavu tjelesnog imaju na kamenom podu u hodniku
02.11.2010.
u 17:40
Učitelj pod odmorom u hodnik dovlači strunjače i sprave, a razapinje se i mreža
Pogledaj originalni članak

Učenici Osnovne škole Belica nastavu tjelesne i zdravstvene kulture imaju u školskom hodniku.

Učitelj dovlači pod odmorom u hodnik, popločan kamenim pločama, strunjače i sprave, a ako se igra odbojka, razapinje se mreža. Djeca kao djeca, šale se na račun svoje "sportske dvorane", koja se pod velikim odmorom pretvara u blagovaonicu, u kojoj užinaju!

- Takvu dvoranu nitko nema! Najljepše se klizati po podu u čarapama – predlažu novi školski sport razigrani klinci. Roditeljima i ravnatelju nije do smijeha.

- Prije 20 godina taj je hol dobro došao jer većina škola tada nije imala dvorane. No, danas je smiješno čuti da djeca tjelesni imaju u hodniku od 150 četvornih metara. O dvorani se govori već godinama, no nikako da radovi započnu. Drugdje se grade kule, a za nas nema novca - ogorčen je ravnatelj Antun Žulić.

Škola ima 280 učenika i prema tom broju Belici bi trebala dvodijelna dvorana površine 1200 četvornih metara. U općini su se odlučili za projekt dvorane površine 1436 četvornih metara, pa se u financiranje zbog te razlike mora uključiti i lokalna samouprava.

Kad je projekt ušao u program Europske investicijske banke, u Belici su mislili da je stvar riješena. Na natječaju koji je raspisala općina, sredinom prošle godine, kao najjeftinija izabrana je ponuda tvrtke Međimurje graditeljstvo, u iznosu 10 milijuna kuna. No, na to se žalila tvrtka Hidroing iz Varaždina, pa je Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave poništila natječaj zbog "nedostataka u dokumentaciji i postupka otvaranja ponuda koji nije proveden po zakonu". Prošlo je od tada više od godinu dana, a novog natječaja – nema.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.