Danas u Večernjem

Naši će časnici na obuku u Izrael, a njihovi će piloti u Zadru učiti letjeti kanaderima

Foto: VL
Naši će časnici na obuku u Izrael, a njihovi će piloti u Zadru učiti letjeti kanaderima
18.04.2017.
u 00:01
Za osposobljenog vojnika koji ulazi u profesionalni sastav potrebno je 6 mjeseci, sustav temeljne obuke samo je za prvi susret s vojnim vještinama
Pogledaj originalni članak

Vladi Andreja Plenkovića svi su se problemi otvorili istodobno – od Agrokora, Petrokemije, mostova, demografije, a u isto vrijeme RH mora početi više izdvajati za vojsku i za 5 ili 6 godina dosegnuti 2% BDP-a za obranu. Može li u ovoj situaciji Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade i ministar obrane, braniti veći vojni proračun?

- Šesnaest godina bio sam izvan sustava. Činjenica je da je obrambeni proračun posljednjih godina bio u slobodnom padu. U tim godinama odnos prema našem proračunu nije bio na razinama neophodnim za dovoljno osiguravanje razvoja i modernizacije Oružanih snaga. Vojska nema sindikate, nije imala mogućnosti kao drugi resori boriti se za svoje mjesto. Vlada premijera Plenkovića zaustavila je trend pada proračuna, veći je oko 9%. Naravno, to još uvijek nije dovoljno, ali nastojat ćemo u godinama koje su pred nama povećati proračun na 2% bruto domaćeg proizvoda. Na to smo se obvezali - rekao je Krstičević u intervjuu za Večernji.

>> Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju od utorka

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Kako su njemački Turci uveli diktaturu svojim zemljacima

>> Dođite u Čaglin, vidjet ćete kako će Hrvatska izgledati 2031.

>> Delta holding: Imamo novac da vodimo Agrokorova poduzeća

>> Porez na ljubimce: A tko će popisati sve pse, mačke i ribice

Foto: VL

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 49

SL
slivnevode
21:55 17.04.2017.

Gospodo morate znati da svaka normalna jaka država između ostalog mora imati i jaku vojsku, sviđalo se to nekome ili ne! Tih 2% BDP se itekako može uštedjeti na razne načine. Svi znamo koliko se novca odlije na bespotrebne manifestacije i beskorisne udruge! Za vojsku mora biti! Pozdrav ministru, samo naprijed generale!

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
23:12 17.04.2017.

Ups, pa mi kupujemo Izraelske F 16.

MO
mobitel20
22:09 17.04.2017.

Znamo da bi mnogi jugonacionalisti i lazni pacifisti rado hranili mnoge druge vojske osim HVa...Zato ne treba obracati pozornost na njihovo trolanje nego ga samo "primiti k znanju"...Inace, puno od tog troska ide na ljude, na place ! Pa i to su gradjani, porezni obveznici ! Ili nisu !? Suradnja s Izraelom je strateski vazna stvar, i treba otkantati ove jugonacionaliste ojacane s muslimanskim agentima koji napadaju Drzavu Izrael ! Jer, kada bi nabrajali nepravdu i manjkavosti koje oni proizvode, Izrael bi dobio trajnu nagradu za demokraciju i toleranciju. Stoga, zivjela Hrvatska, zivjela Drzava Izrael i zivjela USA !