RUŽIČASTI PLANET

NASA objavila otkriće novog planeta - velik je poput Jupitera

NASA objavila otkriće novog planeta - velik je poput Jupitera
10.08.2013.
u 20:21
Novootkriveni planet udaljen je od Zemlje 57 svjetlosnih godina, a ružičaste je boje jer isijava golemu toplinu. Temperature na površini više su od 230 Celzijevih stupnjeva
Pogledaj originalni članak

Američka svemirska agencija NASA objavila je da je otkrila novi planet, i to ružičaste boje. Fotografiju planeta neobične boje NASA je objavila na svojim stranicama objasnivši kako je planetu dodijeljeno ime GJ 504b. Ružičasti planet Jupiterove je veličine, ali ima četiri puta veću masu.

Iz NASA-e ističu kako je riječ o dosad najlakšem egzoplanetu koji je otkriven izravnim snimanjem dubokog svemira. Za otkriće ovog golemog planeta zaslužni su astronomi iz međunarodnog tima stručnjaka smještenih na Havajima koji svemir proučavaju kroz teleskop Subaru.

Novi planet udaljen je od Zemlje 57 svjetlosnih godina. Astronomi kažu da je užaren te boje tamnog trešnjina cvijeta, što je rezultat topline koja isijava iz njega. Temperature na njegovoj površini više su od 230 Celzijevih stupnjeva, a od svoje zvijezde udaljen je 44 puta više nego Zemlja od Sunca.

>> Otkrivena dva nova \'vodena svijeta\' koja mogu podržavati život

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.