napadi hakera

NASA je prošle godine čak 13 puta bila na udaru hakera

Foto: NASA
NASA je prošle godine čak 13 puta bila na udaru hakera
Autori abe/VLM, tli/VLM
02.03.2012.
u 22:45
Osim podataka o zaposlenicima, tijekom neželjenih 'posjeta' otuđene su i informacije o misijama koje bi mogle nanijeti štetu nacionalnoj sigurnosti
Pogledaj originalni članak

Krađe se događaju i u sigurnim sustavima, a pravi primjer za to je NASA koja tvrdi da su im tijekom prošle godine hakeri čak 13 puta upali u računalni sustav, prenio je Reuters. Osim podataka o zaposlenicima, tijekom neželjenih 'posjeta' otuđene su i informacije o misijama koje bi mogle nanijeti štetu nacionalnoj sigurnosti.

Jedna od provala kojom su hakeri uspješno modificirali logiranje u sustav kako bi prikrili svoje djelatnosti izvršena je s IP adrese u Kini.

Zanimljiv je i podatak da se na popisu otuđene i nestale opreme nalazi laptop za kontrolu Međunarodne svemirske stanice. Računalo nije bilo zaštićeno, a sadržavalo je važne kodove. U agenciji tvrde da funkcioniranje ISS-a nije ugroženo iako onaj tko se domogao kodova ima mogućnost njihova kopiranja.

Nestajanje računala iz NASA-e nije velika novost, a smatra se da je broj krađa i veći jer se ta agencija oslanja isključivo na prijave zaposlenika o nestancima opreme.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.