Foto: Youtube/Bright Insight Atlantida
Foto: Youtube/Bright Insight Atlantida
Foto: Youtube/Bright Insight Atlantida
Foto: Youtube/Bright Insight Atlantida
Foto: Youtube/Bright Insight Atlantida

Napokon pronašli izgubljeni grad Atlantidu? Ovi teoretičari tvrde da znaju gdje je

12. 09. 2018. u 09:01 13
Prvi put Atlantidu je spomenuo grčki filozof Platon koji tvrdi da je bila razorena zbog prirodne katastrofe

Izgubljeni grad Atlantida dugo je vremena bio misterij, ali sada su teoretičari zavjera sigurni kako su pronašli mitski otok, prenosi Mirror.

DOSSIER XXL Atlantida - Mitski otok neki su tražili i u Jadranu

Atlantidu prvi spominje grčki filozof Platon oko 360. godine prije Krista. Prema priči, koja je sada postala  legenda, otok Atlantida potonuo je u more u samo jednom danu jer su njegovi stanovnici izgubili naklonost bogova, a izgubljen je zauvijek. 

Dugo se tražilo mjesto potonuća ovog mitskog grada, a prijašnja nagađanja sugerirala su da se nalazi u blizini Santorinija, Sicilije, Malte, Krete pa sve do Cipra.

Foto: Youtube/Bright Insight Atlantida

YouTube kanal Bright Insight tvrdi da je otkrivena lokacija u Sahari koja odgovara svim detaljima napisanima o Atlantidi.

Geološka formacija Richat, poznatija pod nazivom Oko Sahare, nalazi se u Ouadaneu, u središnjoj Mauritaniji. Smatra se da je kružna struktura stvorena padom asteroida iako za to ne postoje vjerodostojni dokazi. Znanstvenici su zaključili da je struktura prirodni fenomen.

Foto: Youtube/Bright Insight Atlantida

Platon je u svojim tekstovima tvrdio da je Atlantida uništena 11600. pr. Kr., što odgovara razdoblju mlađeg Dryasa i teoriji koja sugerira da je komet navodno pogodio Zemlju i prouzročio ledeno doba. Možda je upravo to bio razlog uništenja Atlantide? Sličnostima tu nije kraj.

Prema Google kartama, struktura Richat ima vanjski krug promjera 23,5 km, a u Platonovim zapisima stoji kako je Atlantida imala 127 stadija, koja bi danas iznosile 23,49 km.

Foto: Youtube/Bright Insight Atlantida

Platon u svojima tekstovima opisuje Atlantidu: "Postojale su alternativne zone mora i kopna koje su se okruživale, postojale su dvije zemlje i tri vode." Ovaj opis vrlo je sličan strukturi Richat kada se gleda iz satelita.

Pogledajte video: Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

 

 

Veliki vodič kroz goriva
Kako kaloričnost goriva utječe na vaš motor?
pogledajte na vecernji.hr
  • 13:26 12. rujna 2018.

    Gdje žene ne vole muškarce tamo i ne treba biti života i civilizacije.I buum.Bi tako.

  • 09:28 12. rujna 2018.

    Na antarktici su Amerikanci otkrili veliki drveni grad ispod leda čak se vide piramide koje izviru na nekim mjestima. Još davno prije satelita postojale su karte Antartike bez leda, koje pokazuju kako izgleda kopno Antartike . Tek su u današnje ...

  • 13:23 12. rujna 2018.

    Svugdje gdje muškarci ne voli žene nešto jako padne da razbije trulex.

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".