STIGLA POMOĆ

Napokon počinje obnova pravoslavne eparhije u Radićevoj

Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
Napokon počinje obnova pravoslavne eparhije u Radićevoj
07.04.2010.
u 16:40
Dobiveni novac uložit će u raščišćavanje unutrašnjosti zgrade i sprečavanje urušavanja objekta koji je sagrađen krajem 19. stoljeća.
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo kulture ove je godine izdvojilo 300.000 kuna za obnovu zgrade Gornjokarlovačke eparhije u Radićevoj ulici u Karlovcu.

– Projekt obnove zgrade imamo od 1995. godine i od tada se svake godine javljamo na natječaj Ministarstva, a tek smo ove godine neka sredstva i dobili. Sve što će se raditi bit će pod nadzorom konzervatora jer je zgrada zaštićeni spomenik kulture – kazao je jerej Slaviša Simaković iz uprave Parohije u Karlovcu.

Dobiveni novac uložit će u raščišćavanje unutrašnjosti zgrade i sprečavanje urušavanja objekta koji je sagrađen na kraju 19. stoljeća. Projekt uređenja eparhije vrijedan je 15 milijuna kuna, a sljedeće će godine početi građevinski radovi.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.