Crikvenica

Napio se, skrivio nesreću, pobjegao i napao policajce

Foto: Anton Ficko/VLM
Napio se, skrivio nesreću, pobjegao i napao policajce
26.10.2010.
u 19:47
Alkoholizirani Crikveničanin napravio je cijeli niz prekršaja u središtu Crikvenice.
Pogledaj originalni članak

U ponedjeljak navečer 62-godišnjak iz Crikvenice nanizao je u malo vremena više prekršaja nego što ih obični smrtnik napravi za cijelog života. Prema policijskom izvješću, on je vozeći u alkoholiziranom stanju svojom Škodom "zakačio" parkirani Nissan i, kao da se ništa nije dogodilo, nakon toga otišao doma.

Ondje su ga posjetili policajci, a on ih je verbalno i fizički napao, pa im nije preostalo ništa drugo nego da ga privedu u policijsku postaju. U priopćenju Policijske uprave primorsko-goranske navodi se da je Crikveničanin star 62 godine vozeći Škodu Ulicom Dolac u središtu Crikvenice oko 21.20 sati udario parkirani Nissan u vlasništvu 39-godišnjeg Crikveničanina. Šteta je procijenjena na 7000 kuna. Nakon prometne nesreće 62-godišnjak je napustio mjesto događaja te su ga policajci pronašli na adresi na kojoj stanuje. Za očevida ih je verbalno i fizički napao pa su ga priveli u policijsku postaju, dok je dežurni liječnik ustanovio "da je pod vidnim utjecajem alkohola".

Zbog počinjenja prekršaja niza članaka Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima javnog reda i mira protiv njega su Prekršajnom sudu u Crikvenici podneseni optužni prijedlozi, a usto se nad njim nastavlja i kriminalistička istraga zbog osnovane sumnje počinjenja kaznenog djela napada na službenu osobu.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
23:12 26.10.2010.

Ma kriv je taj lik koji tog nissana tu parkirao. Da je auto parkirao negdje drugo nista ne bi bilo.