BACIO JE U SNIJEG

Namjerno biciklom srušio djevojčicu, izazvao bijes javnost, a sud mu naložio da plati 1 euro kazne

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Namjerno biciklom srušio djevojčicu, izazvao bijes javnost, a sud mu naložio da plati 1 euro kazne
05.03.2021.
u 09:04
Sud u Verviersu presudio je da je muškarac kriv za namjerno rušenje djevojčice i izrekao mu uvjetnu kaznu s obrazloženjem da je dovoljno kritiziran na društvenim mrežama.
Pogledaj originalni članak

Biciklist koji je navukao bijes Belgijanaca nakon što se činilo da je namjerno srušio dijete, dobio je uvjetnu kaznu i naloženo mu je da obitelji djevojčice plati 1 euro odštete. Sud u Verviersu presudio je da je muškarac kriv za namjerno rušenje djevojčice i izrekao mu uvjetnu kaznu s obrazloženjem da je dovoljno kritiziran na društvenim mrežama.

Snimka koja je snimljena u parku u Baraque Michelu prikazuje djevojčicu kako šteta sa ženom i biciklista koji je ispružio koljeno da bi srušio djevojčicu. Snimku je snimio otac djevojčice koji je trčao za biciklistom i natjerao ga da se zaustavi, ali nije pokazao da mu je žao što je djevojčicu bacio u snijeg, prenosi Daily Mail. 

 

Otac je snimku podijelio na društvenim mrežama, a oglasila se i lokalna biciklistička udruga koja je ponašanje ocijenila „neprihvatljivim“. Obitelj ga je nakon nekoliko dana prijavila policiji.

Sudac se odlučio za blagi tretman, a objasnio je i da je muškarac već proveo vrijeme u pritvoru od uhićenja te da je incident bio lakši. Odšteta od 1 eura samo je simboličnog značenja.

Biciklist se branio da je samo pokušao održati ravnotežu te da mu je stražnji kotač klizio. 'Kako bih izbjegao pad, pokretom koljena vratio sam se u ravnotežu. Osjetio sam da sam udario djevojku, ali nisam odmah shvatio da je pala. ' rekao je.

Tužitelju se ta opcija činila malo vjerojatnom: "Dao je djetetu" udarac koljenom "iz čiste dosade, jer mu je prepreka po tko zna koji put bila na putu."

Sudac je također odbacio optuženu verziju događaja, tvrdeći: "Djetetu je gurnuo koljeno iz čiste dosade, jer mu je po tko zna koji put prepreka došla na put." prenosi Daily Mail.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

DU
Deleted user
10:06 05.03.2021.

Nije da am sklon generaliziranju ali biciklisti u Zagrebu su najodvratnija skupina sudionika u prometu, naime iako imaju biciklističke stane oni se ne voze po njima nego po pješačkoj zoni, nadalje agresivno oduzimaju prednost automobilu na zebri gdje je zabranjeno se kretati biciklom, biciklist nikada ali nikada ne propušta pješaka, voze se bez ikakvih svjetlosnih oznaka i to po mraku, voze se po tramvajskim prugama premda to ne bi smjeli, u zadnje vrijeme sve češće viđam da uredno kroz crveno prolaze kroz raskrižje i to im je normalno. Najgore od svega mi je kada vidim roditelje kako uče malu djecu da biciklom idu preko zebre, i na žalost doći će jedan dan gdje će dijete izletjeti i oduzeti prednost automobilu te poginuti, i pitam se tko je onda kriv za to?

Avatar drug Joža
drug Joža
10:55 05.03.2021.

Šteta što nema kazne "javno bičevanje"

Avatar lasta mala
lasta mala
09:47 05.03.2021.

Srušiti ga kamionom.Bez kazne.