Grupacija T7 VIS brz

Nakon samo mjesec dana rada u Pamučnoj industriji 16 otkaza

Foto: PIXSELL
Nakon samo mjesec dana rada u Pamučnoj industriji 16 otkaza
15.10.2010.
u 08:46
Oprema je pokradena, a i tako loši strojevi namjerno su oštećeni. Otkaze su doble tri osobe iz uprave, 11 šivačica, portir i radnik iz pogona za proizvodnju struje.
Pogledaj originalni članak

Ne možemo javno komentirati pojedinačne ugovore s radnicima, privatna smo tvrtka i imamo svoja pravila ponašanja. Nema razloga za širenje panike, jer Grupacija T7 VIS ima ozbiljne namjere s tvornicom u Dugoj Resi. Tome u prilog govori činjenica da smo planirali u prvoj godini zaposliti tridesetak, a primili smo stotinjak radnika. VIS proizvodi asortiman za svjetsko tržište, stoga je potrebno zadovoljiti određene norme u radu.

Sindikalci iznenađeni
No, kao i svugdje, postoje dobri, loši i izvrsni radnici koji mogu biti nagrađeni stimulacijama – komentirao je Željko Pavlek, glasnogovornik Grupacije T7 VIS iz Varaždina, to da je nakon mjesec dana rada u nekadašnjoj Pamučnoj industriji bez posla ostalo 11 šivačica, tri osobe u upravi, portir i radnik u pogonu proizvodnje struje.
Višnja Pavlić, bivša sindikalna povjerenica ‘pamučara’, danas članica državnog Sindikata tekstila, obuće, kože i gume, čula je za otkaze, no vjeruje da je riječ o privremenim problemima.
– Kada je Pamučna industrija prodana varaždinskoj tvrtki za 30,8 milijuna kuna, to se činilo idealnim. Vlasnik je obećao zadržati proizvodnju i zapošljavati. Zato nas je iznenadila informacija o tome da radnicima nisu produženi ugovori koje su imali na određeno vrijeme. Ne znam koji je razlog tome, ali se nadam da je riječ o problemima koji će se moći savladati – rekla je Višnja Pavlić. Sindikat nema podružnicu u sadašnjoj tvornici jer vlasnik to ne dopušta, pa zato imaju tajne članove. Vjeruje da će se to promijeniti, jer po njenim saznanjima tvornice u Grupaciji T7 imaju sindikalne podružnice koje kvalitetno surađuju s vlasnikom.

Iznenađeni i vlasnici
– Proizvodnja je pokrenuta prije dva mjeseca, prioritet je bio osposobiti strojeve da bismo mogli širiti proizvodnju, stoga još ne razmišljamo o sindikatu. Znali smo da tvornica nije proizvodila tekstil 2 godine prije prodaje, ali nas je situacija koju smo zatekli ipak iznenadila. Osim što su u lošem stanju, dio opreme i strojeva je pokraden ili namjerno oštećen. To će usporiti planove koji se temelje na tome da se mora kvalitetno i uspješno raditi, proizvoditi i izvoziti – kazao je Ž. Pavlek.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.