nesreća u zagorju

Nakon obdukcije znat će se uzrok smrti dvojice radnika

Foto: 'Matija Topolovec/PIXSELL'
Nakon obdukcije znat će se uzrok smrti dvojice radnika
06.11.2012.
u 20:30
Dvojica ozlijeđenih prevezena su u KBC Sestre milosrdnice i sutra bi mogli biti pušteni
Pogledaj originalni članak

Još se ne zna što je uzrokovalo smrt Dalibora Števinovića iz Malog Tabora i Josipa Draškovića iz Lupinjaka, dvojice radnika koji su u ponedjeljak poginuli na vodocrpilištu tvornice Humkom u Kostelu između Pregrade i Huma na Sutli. Kako je priopćilo zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo koje je nadležno za istragu, točan uzrok smrti znat će se nakon što bude obavljena obdukcija na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Provode izvide

U međuvremenu se provode izvidi i prikupljaju svi potrebni podaci koji bi mogli pomoći u razjašnjavanju tragedije. Kad je pak riječ o dvojici ozlijeđenih, radnik Ivan Firšt i slučajni prolaznik, koji su unesrećenima priskočili u pomoć, oporavljaju se u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice, na Odjelu intenzivne njege, a tijekom današnjeg dana trebali bi biti otpušteni. Svi nalazi koje su liječnici danas obavili pokazali su normalne količine plinova u krvi te da im unutarnji organi nisu oštećeni. Stoga liječnici smatraju da mogu biti pušteni kući. Iako je fizičko stanje ozlijeđenih dobro, njihovo je psihičko stanje uzdrmano.

Strahuju za život

Liječnici kažu da obojica znaju što se dogodilo, odnosno da su Josip Drašković i Dalibor Števinović poginuli. Kažu i da su pretrpjeli veliki šok zbog svega, a obojica još uvijek strahuju i za svoj život. Kao što smo već pisali, Dalibor Števinović i Josip Drašković poginuli su tijekom rutinske provjere sustava za kloniranje, odnosno kontrole dezinfekcijskih sredstava na crpilištu. Sumnja se da su preminuli zbog trovanja plinom.

Ivan Firšt te slučajni prolaznik, koji je čuo zapomaganje, pokušali su im pomoći, no na koncu su i oni ozlijeđeni, odnosno vjerojatno su se nagutali otrovnih isparavanja. Poginule radnike iz okna crpilišta izvukli su vatrogasci, odjeveni u zaštitna odijela. Tijekom očevida na mjesto događaja vozilom je dopremljen i poseban stroj koji je trebao pomoći u detektiranju onog što se dogodilo. A da cijela tragedija bude još i veća, Josip Drašković je tri dana prije smrti prvi put postao djed.

>>Poginula dva radnika Humkoma, sumnja se na trovanje klorom

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.