zabava pošla po zlu

Nakon cijele noći feštanja: Pao s pedaline pa se utopio u jezeru

Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
Nakon cijele noći feštanja: Pao s pedaline pa se utopio u jezeru
16.08.2011.
u 10:52
Dječak se nakon lokalne zabave otišao okupati u jezero Čingi-lingi nakon čega mu se izgubio svaki trag
Pogledaj originalni članak

Proslava Velike Gospe u marijanskom svetištu u Molvama pokazala se kobnom 16-godišnjeg I. P. iz Novačke. Mladić se u društvu dvojice 17-godišnjih prijatelja iz Ferdinandovca i Gole, nakon što su cijelu noć proveli na mjesnoj zabavi, jučer ujutro poslije 6 sati uputio na obližnje jezero Čingi-Lingi.

Tijelo 20 metara od obale
Po dolasku, I. P. je s jednim od njih uzeo pedalinu kako bi se zabavili. Nakon što su se malo udaljili od obale, voda je počela prodirati u pedalinu i 16-godišnjaka je ulovila panika.

Bacio se u vodu i, iako je znao plivati, iz zasad nepoznata razloga počeo se utapati. Njegov prijatelj odmah je skočio za njim, no nije ga uspio spasiti. Treći mladić na obali isprva je mislio da se šale i nije reagirao. Na žalost, ubrzo se pokazalo da nije riječ o mladenačkom glupiranju.

– Mladićevo tijelo policijski ronioci pronašli su na dubini od tri i pol metra, 20 metara od obale. Okolnosti nesreće još se utvrđuju – izjavio je jučer Dalibor Marković iz Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Teško je reći što je kumovalo tragediji, ali alkohol je vjerojatno bio jedan od čimbenika. Potvrđuju to i riječi pokojnikova poznanika koji je s njim u Molvama razgovarao negdje oko ponoći.

– Tada je bio jako “veseo”, ali ne znam je li s društvom poslije na zabavi nastavio piti – ističe, još ne vjerujući kakva ga je sudbina zadesila.

Policija će eventualnu utopljenikovu alkoholiziranost najvjerojatnije utvrditi na obdukciji. Neslužbeno doznajemo da je njegovu prijatelju na obali, pak, izmjereno 0,44 promila, a “dečko s pedaline” nije imao alkohola u krvi.

16-godišnjak iz Novačke, koji se školovao za vozača u đurđevačkoj Strukovnoj školi, iza sebe neutješnima je ostavio majku, dva starija i dva mlađa brata te godinu dana mlađu sestru. Tragedija je za tu obitelj tim veća jer je prije nešto više od dva mjeseca zbog problema sa srcem umro i mladićev otac Josip.

Nije vidjela bicikl
– Tek smo se počeli malo oporavljati od muževe smrti, a sad nam se i ovo dogodilo. Ne znam što da vam kažem, nemam riječi.

A bio je tako dobar i marljiv dječak. Zašto, zašto – sa suzama u očima jecala je 47-godišnja majka Biserka, kojoj je bilo pomalo čudno kada ujutro oko 7 sati u dvorištu nije vidjela sinov bicikl. Kada je nešto kasnije na kućni prag došao policajac, srušio joj se svijet.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.