JUŽNA AMERIKA

Nakon 12 godina gerilci oslobodili kolumbijskoga vojnika

Nakon 12 godina gerilci oslobodili kolumbijskoga vojnika
31.03.2010.
u 07:48
Narednik Pablo Moncayo imao je samo 12 godina kad su Kolumbijske oružane revolucionarne snaga (FARC) upale u zabačenu bazu njegove postrojbe koja se nalazi u planinama i zatočile ga.
Pogledaj originalni članak

Kolumbijskoga vojnika, jednog od simbola borbe protiv gerilskih ljevičara, pobunjenici su pustili na slobodu nakon 12 godina zatočeništva, objavio je Crveni križ a prenosi Reuters. Narednik Pablo Moncayo imao je samo 12 godina kad su Kolumbijske oružane revolucionarne snaga (FARC) upale u zabačenu bazu njegove postrojbe koja se nalazi u planinama i zatočile ga. S njim je tada zatočen i vojnik Libio Jose Martinez, ali je on i dalje u zarobljeništvu.

Pablovo oslobađanje događa se samo dva tjedna prije predsjednički izbora u Kolumbiji na kojima će se birati nasljednik sadašnjega predsjednika Alvara Uribea. Upravo su njegova dva mandata obilježenja žestokim borbama s FARC-om.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
12:38 31.03.2010.

u naslovu ste napisali da je imao 12 godina imo je 18