Misao Okawa

Najstarija osoba na svijetu proslavila rođendan: '117 godina nije tako puno'

Foto: Reuters/PIXSELL
Najstarija osoba na svijetu proslavila rođendan: '117 godina nije tako puno'
05.03.2015.
u 07:43
Ima problema sa sluhom, ali je zdrava i dobro jede
Pogledaj originalni članak

Misao Okawa, Japanka koju se smatra najstarijom osobom na svijetu, proslavila je 117. rođendan. Rođena 5. ožujka 1898. godine, Okawa je nesvakidašnju prigodu obilježila dan prije rođendana u društvu obitelji.

Na proslavi u srijedu rekla je kako joj se 117 godina nije činilo tako puno, prenosi BBC. Osoblje staračkog doma u Osaki, gdje Okawa sada živi, kažu da se tijekom posljednjih nekoliko mjeseci malo usporila te da ima problema sa sluhom. Unatoč tome, zdrava je i dobro jede.

Okawa se 1919. godine udala za supruga Yukija, koji je umro još 1931. Imali su dvije kćeri i sina, a Okawa danas ima četvero unučadi i šestero praunučadi.

>> Život kroz tri stoljeća: 'Gospodine Kimura, sretan vam 116. rođendan!'

>> Japanka proslavila 116. rođendan i otkrila tajnu dugovječnosti

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
20:15 05.03.2015.

Japanci su statistički najdugovječniji narod..kažu da je to zbog toga što jedu puno više ribe od mesa

BA
bajo2
20:59 05.03.2015.

da budem biljka,ne hvala!

DA
danebi
15:03 09.03.2015.

Ajoooj , ne, hvala....sto se mene tice. A tebi bakice - nek ti je sretno!