TERORISTIČKI NAPADI

Najmanje 17 poginulih u pucnjavama i eksplozijama u Iraku

Foto: Reuters/PIXSELL
Najmanje 17 poginulih u pucnjavama i eksplozijama u Iraku
21.08.2013.
u 07:39
Najrazorniji napad dogodio se u Maysanu, gdje je u dvije eksplozije poginulo sedmero ljudi
Pogledaj originalni članak

Niz pucnjava i eksplozija u Iraku u utorak rezultirao je s najmanje 17 mrtvih i više od 65 ozlijeđenih ljudi, izvijestio je CNN.

Najrazorniji napad dogodio se u Maysanu, oko 365 kilometara jugoistočno od Bagdada. Ondje su eksplodirale dvije auto-bombe, jedna blizu bolnice, a druga u prometnoj ulici. U napadima je poginulo sedmero ljudi, a ranjeno ih je više od 35.

Srpanj je bio najsmrtonosniji mjesec u Iraku u posljednjih pet godina nakon što je nasilje dosegnulo vrhunac u 2006. i 2007. godini. Prema podacima UN-a prošli mjesec u terorističkim je napadima poginulo čak 1.057 Iračana, a ranjeno ih je 2.326.

>> U nizu eksplozija auto-bombi u Iraku poginulo više od 60 ljudi

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.