PRVENSTVO LOVACA

Najbolja ekipa iz Krapinske županije, pojedinac Splićanin, svi pohvalili dobru organizaciju

Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
lovci
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
lovci
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
lovci
29.09.2014.
u 08:05
U ekipnom plasmanu prva je Krapinsko zagorska županija sa 219 bodova, druga Varaždinska sa 211, treća Istarska(209), četvrta Splitsko-dalmatinska županija itd
Pogledaj originalni članak

Nakon dvodnevnih natjecanja na strelištu po olimpijskim pravilima u Bzenici pokraj Pleternice završeno je 20. Državno natjecanje lovaca u gađanju letećih meta disciplina trap i parkur. Po prvi puta, po uzoru na europske zemlje, natjecanje je organizirano u ovim disciplinama i po novom Pravilniku o lovnom streljaštvu što su natjecatelji dobro prihvatili i pokazali vrhunska umijeća.

- Organizacija je bila na visokoj razini, a pokazali su se kao i uvijek slavonska ljudskost i toplina – komentirao je natjecanje Vinko Pavlić, dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i predsjednik Povjerenstva za streljaštvo. Požežani, zapravo Lovački savez Požeško-slavonske županije bio je po treći puta domaćin ovakvog  natjecanja sa više od 200 sudionika iz svih županija i grada Zagreba, a prije dvije godine proglašeni su najboljim organizatorima u našoj zemlji.

U ekipnom plasmanu prva je Krapinsko zagorska županija sa 219 bodova, druga Varaždinska sa 211, treća Istarska(209), četvrta Splitsko-dalmatinska županija itd.

Među pojedincima prvak je Stjepan Cvitković(Splitsko-dalmatinska županija), drugi je Martin Čopor (Krapinsko-zagorska), treći Eni Jugovac(Istarska), četvrti Božidar Galunić(Krapinsko-zagorska), peti Damir Mehek(Koprivničko-križevačka) i šesti Zvonimir Jakuš(Krapinsko zagorska županija). Njih šest čine nacionalnu reprezentaciju RH za predstojeći susret protiv Slovenije.

Pehare i druge nagrade uručili su dopredsjednici Hrvatskog lovačkog saveza Vinko Pavlić i Zdravko Vujnović. Pobjednik revijalnog dijela natjecanja na kojem je nastupila i udruga „Sava“ iz Orašja(BiH) je ekipa Hrvatskih šuma.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.