Spas za djevojčicu

Nadia (3) će ipak dobiti lijek: 'Za 15 do 20 dana počinjemo s liječenjem'

Foto: Getty Images
Nadia (3) će ipak dobiti lijek: 'Za 15 do 20 dana počinjemo s liječenjem'
06.02.2019.
u 14:08
U tijeku je sjednica Povjerenstva za lijekove KBC Rijeka, povjerenstvo je zaključilo da je liječenje opravdano
Pogledaj originalni članak

Trogodišnja Nadia iz Pule koja boluje od Battenove bolesti ipak će dobiti lijek koji joj treba za život.

- U tijeku je sjednica Povjerenstva za lijekove KBC Rijeka, povjerenstvo je zaključilo da je liječenje opravdano. Pokrenut ćemo interventni uvoz i vjerujemo da ćemo u najkraćem vremenskom roku započeti s liječenjem pacijentice. Za 15 do 20 dana, dok se riješi interventni uvoz, počinjemo s liječenjem - kazao je Davor Štimac, ravnatelj KBC-a Rijeka, prenosi N1.

Battenova bolest je mutacije gena zbog koje dolazi do nedostatka enzima odgovornog za izbacivanje štetnih molekula iz središnjeg živčanog sustava. Posljedica toga su epileptični napadaji, gubitak motoričkih funkcija, vida i mentalnih sposobnosti.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je ranije danas kako postoji mogućnost da se riješi pitanje lijeka za Nadiju, no da o tome treba odlučiti struka.

Pogledajte video o simptomima koji će vam otkriti imate li problema sa srcem:

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MM
mmaraci4
14:43 06.02.2019.

Uzet pupavcu,teršelićki,,rudanovoj,dežulovićima,tomićima i Havc-u koji financira srpske filmove i dati svoj bolesnoj djeci i još će ostati za beskućnike i siromahe.

OL
OldybutGoldy
16:02 06.02.2019.

Zakaj 15-20 dana???? SUTRA gospon Štimac, sutra. Kaj Vas brigaju nekvi interventni uvozi. Bu Vam klinka mrela prek Vi dojdete do ljeka. Jedan poziv i ljek ja na putu...