na Janjoj Gori

Nađena i uništena bomba iz II. svjetskog rata, imala je 15 kilograma i nije bila sigurna za transport

Foto: PU karlovačka
Foto: PU karlovačka
Foto: PU karlovačka
24.07.2020.
u 14:59
Pripadnici HGSS 16. lipnja pronašli su bombu i o tome obavijestili policiju
Pogledaj originalni članak

Iz 20 metara duboke jame na Janjoj Gori kod Plaškog izvučeno je i uništeno minsko-eksplozivno sredstvo, za koje su policijski službenici protueksplozijske zaštite već u speleološkom objektu ustanovili da je avionska bomba iz Drugog svjetskog rata.

Karlovačka Policijska uprava izvijestila je u petak da su pripadnici HGSS 16. lipnja pronašli bombu i o tome obavijestili policiju.

U sigurnosnom pregledu i pripremi za vađenje bombe sudjelovali su MUP-ovi policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu osposobljeni za rad na teško dostupnim mjestima i službenici protueksplozijske zaštite PU karlovačke.

Utvrdili su da je riječ o oko 15 kilograma teškoj bombi zaostaloj iz Drugog svjetskog rata, koja je u takvom stanju da nije sigurna za daljnji transport i skladištenje, zato je uz mjere sigurnosti uništena na mjestu pronalaska.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.