TRIJUMF OPORBE

Nacionalna narodna partija pobjednik izbora na Jamajci

Foto: Reuters/PIXSELL
Nacionalna narodna partija pobjednik izbora na Jamajci
30.12.2011.
u 19:55
Pobjedničku partiju očekuju nezavidni zadaci jer Jamajka bilježi nezaposlenost od 12 posto i vanjski dug od 130 posto bruto domaćeg proizvoda
Pogledaj originalni članak

Nacionalna narodna stranka pobjednik je parlamentarnih izbora koji su se u četvrtak održali na Jamajci, prenosi BBC.

Time je ta oporbena stranka, koju predvodi bivša premijerka Portie Simpson Miller (66), pobijedila glavnog konkurenta, odnosno vladajuću Laburističku stranku na čelu s aktualnim premijerom Andrewom Holnessom i osvojila 41 od ukupno 63 mjesta u parlamentu.

Izbori su se održali nakon ostavke laburističkog premijera Brucea Goldinga u rujnu 2011. godine. Golding je odstupio s položaja zbog lošeg vođenja postupka izručenja jamajčanskog baruna droge Christophera Cokea zvanog ''Dudus'' SAD-u, što je izazvalo velike nemire u glavnom gradu Kingstonu.

Simpson Miller je u jamajčanski parlament prvi put ušla 1976. godine, a od 2006. do 2007. godine obnašala je funkciju premijerke, kao prva žena u povijesti zemlje na tom položaju.

Očekuju je nezavidni zadaci jer Jamajka bilježi nezaposlenost od 12 posto i vanjski dug od 130 posto bruto domaćeg proizvoda.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.