Spor

Načelnik Rebernik po otoku Krku tražio nasljednicu

Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji l'
Načelnik Rebernik po otoku Krku tražio nasljednicu
15.06.2011.
u 15:43
- Posljednje informacije koje imamo govore da je za rujan napokon sazvano ročište u sporu koji Općina vodi za povrat zemljišta - kaže načelnik Rebernik
Pogledaj originalni članak

 

I Međimurje ima svoju inačicu “Obrovca”. U Štrigovi već godinama prazna zjapi u korov zarasla tvornica u kojoj se trebala proizvoditi voćna rakija iz voća koje bi u svojim voćnjacima uzgajali hrvatski branitelji i drugi kooperanti. Općina Štrigova je poduzetniku Nenadu Antončiću darovala 2400 četvornih hvati zemljišta na kojem je podigao proizvodnu halu. I tu je sve stalo. Antončić je iznenada umro, a Općina je pokrenula sudski spor i traži povrat zemljišta na koje pravo kao nasljednica polaže Antončićeva supruga Ljiljana. Sama tvornica vlasnički stoji na tvrtku Tijara International d.o.o. koju je Antončić u industrijskoj zoni u Štrigovi osnovao za djelatnost destiliranja, pročišćavanja i miješanje alkoholnih pića. Udovica Ljiljana navodno ima prebivalište na otoku Krku. - Posljednje informacije koje imamo govore da je za rujan napokon sazvano ročište u sporu koji Općina vodi za povrat zemljišta. Uspjeli smo uz pomoć javnog bilježnika nekako doći do Ljiljane Antončić i uručiti joj poziv na ročište. Osobno sam otputovao na Krk i unajmio javnog bilježnika da mi pomogne pronaći tu gospođu - kaže općinski načelnik Stanislav Rebernik. Općina sad traži obeštećenje i povrat zemljišta uz obrazloženje da nisu ispoštovani uvjeti građenja i pokretanja proizvodnje rakije. Kako doznajemo, tvrtka Međimurje inženjering u stečaju, koja je bila izvođač radova, zatražila je kao vjerovnik pokretanje stečajnog postupka nad tvrtkom Tijara International jer joj je ostala dužna gotovo četiri milijuna kuna za obavljene radove. Prvo ročište u stečajnom postupku moglo bi se održati krajem kolovoza. Općini je najvažnije vratiti zemljište u svoje vlasništvo, te da s kupcem objekta u stečajnom postupku pokuša dogovoriti suradnju.

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
08:12 17.06.2011.

Prekrasna slika. Kompliment autoru.