S bocom u ruci

Na ulicama Karlovca zatekli 80 maloljetnika s alkoholom

Foto: 'danko fajt'
Na ulicama Karlovca zatekli 80 maloljetnika s alkoholom
13.10.2011.
u 09:18
Policija i Državni inspektorat provjeravali su i prodaju li trgovci i ugostitelji maloljetnicima alkohol ili cigarete.
Pogledaj originalni članak

U nepunih godinu dana provođenja gradske odluke o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkohola za maloljetnike na javnim površinama, karlovačka je policija iznijela konkretne rezultate: u prekršaju su zatekli 80 maloljetnika, od toga 55 dječaka, a 43 je bilo pod utjecajem alkohola. Od "ulovljenih", jedno je dijete imalo manje od 14 godina, dok je najviše, čak 49, onih između 16 i 18 godina.

Troje ponavljalo prekršaj

Upravo u toj je skupini i troje maloljetnika koji su prekršaj ponovili tri puta, pa je protiv njih podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu, moglo se čuti na konferenciji za novinare u gradskoj upravi. Da je odluka koju je Karlovac donio prvi u Hrvatskoj urodila plodom, složili su se gradonačelnik Damir Jelić i načelnik PU Josip Ćelić. Sude to i po manjoj šteti na uništenoj urbanoj gradskoj imovini. Jelić je kazao da je 2009. ukupna šteta iznosila 280.000 kuna, a ove godine 108.000 kuna. Ćelić, ali i Ksenija Živčić, socijalna radnica u Centru za socijalnu skrb, koju policija obavještava o pijanim maloljetnicima, složili su se da roditelji moraju više brige posvetiti djeci.

 – Grubo je kršenje roditeljske odgovornosti dozvoljavanje maloljetnicima konzumiranje alkohola – kazala je K. Živčić.

 Roditeljska odgovornost

Ivan Porubić, zamjenik načelnika, kazao je da je policija djelovala i preventivno; održali su predavanje za učenike u šest osnovnih škola, a u OŠ Banija provode poseban program prevencije ovisnosti. Provedeno je i 58 akcija nadzora ugostiteljskih i trgovačkih objekata, od toga njih 13 s Državnim inspektoratom. Utvrdili su 25 prekršaja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

JA
jamanuša
21:55 13.10.2011.

i meni kao maloljetniku gurali su alkohol u ruke , vukli me u kafiće, brzo sam vidio kamo to vodi pa sam radije provodio vrijeme u kovačnici kod susjeda gdje sam naučio kovati i kaliti, te kad sam orunjavio kalio sam ga kod kćerkica političara i one milicije al sam ga kalio nisam hoda po kafićima i gubio vrijeme ,

UN
unbekant
07:25 16.10.2011.

Seks je uvjek pijan,ali ntko protiv njega ne podnosi kaznenu prijavu,haloooooo

VE
velikazmija
20:49 16.10.2011.

--jamanuša---jeli to sve --