Kriminal

Na udbinskom području pronađeni eksploziv i ilegalac

Foto: Marko Čuljat/VLM
Na udbinskom području pronađeni eksploziv i ilegalac
23.08.2010.
u 17:52
Državljanin BIH uhićen je i uz optužni prijedlog priveden sucu Prekršajnog suda u Otočcu gdje je novčano kažnjen.
Pogledaj originalni članak

GOSPIĆ – Policijska uprava ličko-senjska završila je kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom s područja Udbine zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi Udbinjanin. Pronađeno je 28 komada privrednog eksploziva različitih pakovanja, 20 metara sporogorećeg štapina, šest inicijalnih kapisli i 44 streljiva, koje je on neovlašteno posjedovao i koji su mu oduzeti.

S obzirom na to da je neovlaštenim držanjem eksplozivnih tvari i streljiva počinio kazneno djelo i prekršaj iz Zakona o oružju, protiv Udbinjanina je podnesena kaznena prijava općinskom državnom odvjetniku u Gospiću i optužni prijedlog Prekršajnom sudu.

U Udbini je još bilo posla za policiju. U petak, za redovnog postupanja koje se odnosi na sprečavanje nezakonitih migracija, policija je u obavljanju poslova čuvanja stoke bez radne ili poslovne dozvole zatekla državljanina BiH. Pastirski posao obavljao je za 40-godišnjaka s područja Šibenika. Državljanin BIH uhićen je i uz optužni prijedlog priveden sucu Prekršajnog suda u Otočcu gdje je novčano kažnjen. Uz to, izrečena mu je i šestomjesečna zaštitna mjera protjerivanja. Protiv Šibenčanina koji ga je protupravno zaposlio također je podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Nikica Velikovski
Nikica Velikovski
03:57 29.08.2010.

Kakav glup članak....

OB
-obrisani-
18:53 23.08.2010.

Sta jos cede nisu zaboravili,prilikom bezanije odnosno TRAKTORIJADE!