Vrh Vlade na Ksaveru

Na susretu s papom J. Kosor bez Kalmete i Milinovića

Foto: 'POOL/PIXSELL'
Na susretu s papom J. Kosor bez Kalmete i Milinovića
05.06.2011.
u 11:39
Uz pet članova Vlade, premijerka i predsjednica HDZ-a povela savjetnika D. Stiera i predsjednicu stranačke mladeži M. Banić
Pogledaj originalni članak

Na sastanak s papom Benediktom XVI. premijerka Jadranka Kosor u Apostolsku nuncijaturu na Ksaveru povela je pet članova Vlade – potpredsjednika HDZ-a i Vlade, ministra poljoprivrede Petra Čobankovića, potpredsjednika Vlade, ministra vanjskih poslova i europskih integracija, ujedno i predsjednika HDZ-a Grada Zagreba Gordana Jandrokovića, ministra branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Tomislava Ivića, ministra graditeljstva i glavnog tajnika HDZ-a Branka Bačića i ministra kulture Jasena Mesića.

Uz članove Vlade tu je bio premijerkin savjetnik za vanjsku politiku Davor Stier i predstojnica premijerkina ureda Martina Banić. Premijerka je očito izabrala ovaj trenutak kako bi iz "ilegale" izvukla novo lice HDZ-a. Riječ je odreda o njoj bliskim i odanim HDZ-ovcima. Upadljivo je također kako uz nju nije bilo veterana, npr. njezina zamjenika u HDZ-u i ministra zdravstva Darka Milinovića ili ministra prometa i infrastrukture i potpredsjednika HDZ-a Božidara Kalmete.

No zato je tu čovjek od njezina velika povjerenja Stier. On je u predsjedništvo HDZ-a kooptiran 2010., a prije toga bio je Sanaderov savjetnik za vanjsku politiku zadužen za euroatlantsku suradnju; dio njegova tihog diplomatskog posla odnosio se na pregovore sa Slovenijom. M. Banić je pak i predsjednica stranačke mladeži na koju J. Kosor i te kako računa.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 55

FE
Felicijen
15:06 05.06.2011.

Obukla se kao udovica nekog mafioza sa Sicilije....

Avatar cluesblues
cluesblues
15:02 05.06.2011.

kalmeta bi papi kod ljubljena prstena isisao dragi kamen....i onda bi rekao da nema pojma i da se ne osjeca odgovornim....

FI
fiberglas
14:30 05.06.2011.

Ova lijevo od njega izgleda k´o smrt na dopustu - osobno.