Na riječkom Korzu više od 8 tisuća maškara

Foto: Pero Lovrović/PIXSELL
karneval
Foto: Dragutin Šantoši/PIXSELL
slatina
14.02.2010.
u 15:01
Riječanima su se u otkvačenoj zabavi pod maskama pridružili i brojni stanovnici susjednih gradova i općina, turisti, kao i nemali broj veleposlanika. Na sreću svih njih, Rijeku je napokon iznenadio lijep sunčan dan.
Pogledaj originalni članak

RIJEKA - Riječanima se danas jednostavno nije mogla dogoditi značajnija stvar od 27. izdanja Međunarodne karnevalske povorke, i to ne bez razloga jer je riječki karneval već godinama na listi 500 najvažnijih zbivanja u Europi, a, primjerice, Sunday Times proglasio ga je jednim od najegzotičnijih događaja u svijetu.

Danas se iznova pokazalo da takve ocjene nisu nimalo neutemeljene. U povorci sudjelujeo više od 8000 maškara iz 94 domaće i strane skupine te 74 alegorijskih kola.

Njihovo okupljanje počelo je u jutarnjim satima, a eksplozija boja, glazbe i plesa dogodila se oko podneva. kada je povorka krenula.

Riječanima su se u otkvačenoj zabavi pod maskama pridružili i brojni stanovnici susjednih gradova i općina, turisti, kao i nemali broj veleposlanika. Na sreću svih njih, Rijeku je napokon iznenadio lijep sunčan dan bez daška vjetra, pa će se 27. karneval, pamtiti i kao jedan od najuspješnijih.

Slatina: "Manadžerima iz Remetinca" najveći pljesak 
Na tradicionalnoj humanitarnoj maskenbalskoj priredbi Lions Cluba Slatina, održanom u subotu na Pustari Višnjica nedaleko Slatine, najveći pljesak i nagradu organizatora za najaktualniju masku osvojila je skupna maska 'Manageri iz Remetinca'.

Virovitički veseljaci nemaju nikakve veze sa stvarnim događajem, ali su vjerno glumili uhićene direktore osumnjičene za zloporabe i počinjene velike materijalne štete.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BU
BukiZG
15:18 14.02.2010.

Za karneval u RI čista petica, a za HTV čista jedinica. Od kad imamo svoju državu niti jednom nisu prenosili karneval u živo n HTV-u . Sramota. Ostavka urednika podhitno. Fuj HTV

OB
-obrisani-
16:16 14.02.2010.

joj daj se spusti te na zemlju ok karneval ali to je ništa što ima vani pa nemožeš uzdizati nešto što nije tako bitno

SS
sing sing
16:31 14.02.2010.

SISAK! Turizam u Crncu i Eko proizvodnja na prvom mjestu! Karneval u Sisku! Eko, Etno čuvari hrvatske baštine iz Crnca nagrađeni prvim mjestom! Svijet voli pobjednike! Eko proizvodnja i turistička ponuda u Crncu, najboljia prezentacija našega karnevala! Na Sisak info Vijesti, ni riječi? Zadnjih 10-tak godina na prvom mjestu! Jeste li znali? Svi u Crnac na češnjovke i marmeladu!