Na rijeci Savi kod Stare Gradiške uočene naftne mrlje

21.01.2009.
u 19:53
Pogledaj originalni članak

Na rijeci Savi kod Stare Gradiške te mjesta Mačkovca i Davora uočene su naftne mrlje, izvijestila je popodne brodsko-posavska Policijska uprava.

U Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva doznaje se kako je onečišćenje posljedica prometne nesreće koja se oko podneva dogodila kod Bosanske Gradiške u susjednoj Bosni i Hercegovini kad je iz autocisterne isteklo oko 3000 litara eurodizela.

Gorivo je najprije dospjelo u odvodni kanal, zatim u rijeku Vrbas, pa u Savu i nizvodno pluta uz desnu obalu rijeke. Još se ne zna koliko je dizela isteklo u Savu.

U ministarstvu ne očekuju veće širenje onečišćenja prema hrvatskoj obali.

Kretanje mrlje s hrvatske strane nadziru pripadnici vodočuvarske službe, a u pripremi su i plutajuće brane, kaže glasnogovornik ministarstva Mladen Pavić.

(Hina)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr