vojni zapovjednik

Na jugozapadu Francuske uhićen šef baskijske ETA-e

Na jugozapadu Francuske uhićen šef baskijske ETA-e
28.05.2012.
u 07:45
Uz šefa ETA-e uhićen je i njegov zamjenik. Dvojac je putovao ukradenim vozilom s lažnim registarskim oznakama
Pogledaj originalni članak

Vojni zapovjednik baskijske separatističke organizacije ETA-e uhićen je u Francuskoj, a uz njega je uhićen i njegov navodni zamjenik. Oroitz Gurruchaga Gogorza i Xabier Aramburu uhićeni su u Cauni na jugozapadu Francuske.

U vrijeme uhićenja dvojac je putovao ukradenim vozilom s lažnim registarskim oznakama, javlja BBC, a još listopadu prošle godine ETA je najavila prestanak svih oružanih napada, ali oružje koje posjeduju nikada nije predano vlastima.

Od 60-ih godina prošlog stoljeća članovi ETA-e izveli su mnoge napade u pokušaju stvaranja baskijske države, a Španjolska, SAD i EU smatraju ih terorističkom organizacijom.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

UK
Ugo Kajvez
09:25 28.05.2012.

Koji po redu - 553? ............. i što onda drugog će izabrati ................ . Ovo je demagogija, ............. nisu pojedinci bitni nego pokret i filozofija iza pokreta ............

AU
autoritet
11:52 28.05.2012.

Uhićujte, ali želju za slobodom nećete ubiti. Stoko hegemonistička