'ledeni pakao'

Na istoku Austrije oklopnim vozilima protiv leda

Foto: Reuters/PIXSELL
Austrija,led,zima
Foto: Reuters/PIXSELL
Austrija,led,zima
Foto: Reuters/PIXSELL
Austrija,led,zima
Foto: Reuters/PIXSELL
Austrija,led,zima
Foto: Reuters/PIXSELL
Austrija,led,zima
Foto: Reuters/PIXSELL
Austrija,led,zima
Foto: Reuters/PIXSELL
Austrija,led,zima
04.12.2014.
u 12:59
Samo u Štajerskoj njih oko 2200, a u Donjoj Austriji na području Zwettla u Waldviertlu još oko 500, od jučerašnjih 2500
Pogledaj originalni članak

Istočni dio Austrije stenje pod ledom. Posebice austrijske pokrajine Štajerska, Donja Austrija i djelomično Gradišće. Nakon ledene kiše koja je pala proteklih dana, zatvorene su brojne prometnice, škole ne rade, a više tisuća domaćinstava ostala su bez električne energije.

Samo u Štajerskoj njih oko 2200, a u Donjoj Austriji na području Zwettla u Waldviertlu još oko 500, od jučerašnjih 2500. Donjoaustrijski vatrogasci opskrbili su na stotine domaćinstava s elektro- agregatima za slučaj nužde. Iz vatrogasne središnjice poručuju kako ''još uvijek nije moguće procijeniti kada će se moći računati na stabilnu opskrbu električnom energijom“.

U Gradišću, dio općine Forchtenstein Rosalia potpuno je odsječen od ostalog dijela Austrije. Stanovništvu pomažu pripadnici austrijske vojske, koji su se do Rosalie uspjeli probili u srijedu poslijepodne oklopnim vozilima. Upravo upotreba vojnih oklopnih vozila protiv ''ledenog pakla“ i spasonosno snabdijevanje stanovništva u nevolji, tema su dana u četvrtak u gotovo svim austrijskim medijima, koji ističu kako opasnost još uvijek nije prošla i da je stanje na istočnom djelu Austrije i dalje teško.

Također prenose pozive stanovnicima pogođenih područja da ne izlaze iz kuća, zbog opasnog ledenog pokrivača i mogućih ozljeda te srušenog drveća. Prema izjavama austrijskih meteorologa i četvrtak će obilježiti ledene nevolje, a poboljšanje vremenske situacije i ''odleđivanje zamrznutih mjesta“ očekuje se tek zatopljenjem za predstojeći vikend.

>>Grad u Srbiji već je četiri dana bez struje. Stanovnici se smrzavaju

>>Izdano upozorenje: Idućih dana prijeti nam nevrijeme i niže temperature

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:42 04.12.2014.

Vjerojatno je zlocesti Putin poslao led iz Sibira. Sram ga bilo.

IB
istina_boli
13:34 04.12.2014.

Aha, stiglo globalno zatopljenje, kako ono kaze Al Gore. Cudno da za tu ledanu nisu okrivili globalno zatopljenje?