MUP

Na istočnim granicama Hrvatske osvanule ograde: 'To nije bodljikava žica'

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Na istočnim granicama Hrvatske osvanule ograde: 'To nije bodljikava žica'
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Na istočnim granicama Hrvatske osvanule ograde: 'To nije bodljikava žica'
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Na istočnim granicama Hrvatske osvanule ograde: 'To nije bodljikava žica'
05.03.2020.
u 15:21
Granični prijelazi, u pravilu, trebaju biti odijeljeni ogradom - naveli su u ovoj PU.
Pogledaj originalni članak

MUP je postavio pomične fizičke barijere, odnosno vrata, na graničnim prijelazima u Erdutu te Batini. Iako su građani taj potez, na prvu, povezali s migrantima, iz PU osječko-baranjske poručuju kako su barijere postavljene još 8. i 9. veljače, dakle prije migrantskog vala.

–  Ministarstvo je postavilo pomične fizičke barijere, odnosno ograde, na GP Batina i Erdut, a s obzirom da je u Schengenskom katalogu EU-a za nadzor vanjskih granica navedeno "kako granične prijelaze i neposredno okolno područje treba tehnički nadgledati, a granične provjere i nadzor trebaju biti osvijetljeni". Granični prijelazi, u pravilu, trebaju biti odijeljeni ogradom - naveli su u ovoj PU, a prenosi OsijekExpress.com.

 Dodaju i kako su temelji za postavljanje ograda napravljeni ranije i na ostalim graničnim prijelazima u RH,. kao što su Gejkovac i Pašin Potok.

– Slijedom navedenoga, razvidno je kako se na području PU osječko-baranjske, na mostu Erdut ne postavlja bodljikava žica, a ovim putem napominjemo da Republika Hrvatska na svojim unutarnjim i vanjskim granicama nema nigdje postavljenu bodljikavu žicu, nego se u zaštiti državne granice koristi visoko sofisticirana tehnička oprema sa dovoljnim brojem policijskih službenika granične policije – zaključuje policija.

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

PV
prcko.vita
15:34 05.03.2020.

A zašto se pravdate? Pa svi naši zapadni susjedi su stavili debelu žicu na granice. To je normalno i to je potrebno.

DU
Deleted user
15:44 05.03.2020.

Nije mi jasno zašto hrvatska politika zazire od vojske žice ili ograde pa to nije normalno.Dok se druge države osiguravaju mi sprovodimo humanizam.

BO
boris
15:42 05.03.2020.

ah kako diskretno, da ne bi mozdda hr sličila Mađarskoj ili Sloveniji, "Bože sačuvaj"