Uspješna akcija

Na graničnom prijelazu Karasovići zaustavili BMW s 40 kg "trave"

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Na graničnom prijelazu Karasovići zaustavili BMW s 40 kg "trave"
24.11.2012.
u 11:54
Tijekom 2012.godine na graničnom prijelazu Karasovići u nekoliko navrata spriječeno je krijumčarenje većih količina opojnih droga u kojima je zaplijenjeno više od 236 kg marihuane, oko 21 kg hašiša te više od 24 kg heroina
Pogledaj originalni članak

Policijska uprava dubrovačko-neretvanske objavila je danas detalje akcije zaplijene 40 kilograma marihuane na graničnom prijelazu Karasovići.

U četvrtak, 22.studenog, u 20.30 sati, na granični prijelaz Karasovići, s namjerom ulaska u Hrvatsku pristupio je automobil BMW, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin.

Prilikom redovne granične kontrole od strane granične policije i djelatnika carine, ovlašteni carinski službenici Službe za mobilnu jedinicu izdvojili su za pregled spomenuti automobil tijekom kojeg su uočene preinake u prtljažniku vozila i pronađen je sumnjivi paket. Otvaranjem omota i uzimanjem uzorka utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi tipa marihuana.

Nakon otkrivanja droge obavješteno je nadležno državno odvjetništvo u Dubrovniku, a sva daljnja postupanja i obradu preuzeli su policijski službenici ove Policijske uprave. Zbog sumnje u krijumčarenje droga 35-godišnji vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, policijski službenici su u prisustvu ovlaštenih carinskih službenika, obavili detaljnu pretragu vozila, kojom prilikom je pronađeno 100 omota s ukupno 40 694 gr marihuane, a koja droga je bila sakrivena na više mjesta u automobilu.

Tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane iznosi oko 600 000 kuna, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji na području Republike Hrvatske dosegla iznos od najmanje dva milijuna kuna.

Osumnjičeni 35-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske, a kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja svih okolnosti i osoba uključenih u ovo krijumčarenje.

Ova zapljena je još jedna u nizu većih zapljena opojnih droga na ovom graničnom prijelazu što je, ističu nadležni, rezultat jedne uspješne i kvalitetne suradnje između policije i carine. Tijekom 2012.godine na graničnom prijelazu Karasovići u nekoliko navrata spriječeno je krijumčarenje većih količina opojnih droga u kojima je zaplijenjeno više od 236 kg marihuane, oko 21 kg hašiša te više od 24 kg heroina.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BO
bolesnodrustvo
14:11 24.11.2012.

Tu gamad koja u svoju zemlju dovlači otrov s namjerom trovanja naše djece trajno treba maknuti s ulice i dati im slobodu u 2mx2m ograđenom prostoru s visokom žicom.