'Plesao po cesti'

Na autocesti A3 prevrnuo se kombi s tekućim amonijakom

Foto: Reuters
Na autocesti A3 prevrnuo se kombi s tekućim amonijakom
15.02.2013.
u 13:46
Iz kombija je izašao vozač i počeo trčati prema jednom od SOS-telefona koji se nalaze na autocesti. "Iako su mi prozori na autu bili zatvoreni, osjetio sam snažan miris amonijaka", prepričao je Mario Lončar.
Pogledaj originalni članak

Kombi koji je prevozio otopinu koja je sadržavala tekući amonijak prevrnuo se na autocesti A3 u blizini čvora Križ u četvrtak oko 13 sati.

– Vozio sam autocestom na posao u smjeru Zagreba, a između mene i tog kombija bilo je šest automobila. U jednom trenutku kombi je počeo "plesati" po cesti i zatim se prevrnuo na bok. Iz kombija je zatim izašao vozač i počeo trčati prema jednom od SOS-telefona koji se nalaze na autocesti. U nesreći je iz vozila ispao kontejner iz kojeg se zatim razlila nekakva tekućina. Iako su mi prozori na autu bili zatvoreni, osjetio sam snažan miris amonijaka – prepričao je Mario Lončar koji je bio svjedok nesreće u kojoj, na sreću, nitko nije ozlijeđen.

Iz zagrebačke policije potvrdili su da nema razloga za zabrinutost jer okoliš nije zagađen. Promet zapadnim trakom autoceste bio je obustavljen od 13.20 do 13.50 sati.

>>Na pješačkom prijelazu autom teško ozlijedio muškarca

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

SM
smjenaš
20:18 15.02.2013.

Nije tekući amonijak već amonij hidroksid (sadrži 25% NH3)

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
23:36 15.02.2013.

. ..U dotičnom kombiju su bile osim amonijaka i ćirilične pločice za Naš Crveni Američki Vukovar -DONACIJA od"naše NDH vLLade"fur Zagreb i eto ti ga vraže. ..Glazba"Marš na Drinu"iz Bykobapa Zokija MiLLanoviCHa. ... ..

V2
v200
09:08 16.02.2013.

Vozač se malo zaigrao, treba znati voziti tekući teret.Ova vožnja sa takvim teretom je van svih zakona.