Bivši šef UDBE

Mustaču određen istražni zatvor, suđenje na jesen

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Mustaču određen istražni zatvor, suđenje na jesen
18.04.2014.
u 20:56
Budući da će do suđenja biti u istražnom zatvoru, podizanje optužnice očekuje se na ljeto, a početak suđenja na jesen
Pogledaj originalni članak

Bivšem šefu jugoslavenske tajne službe Zdravku Mustaču istražni sudac Saveznog vrhovnog suda u Karlsruheu odredio je istražni zatvor u Stadelheiu, nedaleko od Münchena, javlja HRT. Budući da će do suđenja biti u istražnom zatvoru, podizanje optužnice očekuje se na ljeto, a početak suđenja na jesen.

U Njemačkoj vrijedi zakon o ubrzanju procesa. Zato i sud i državno odvjetništvo moraju djelovati što brže pa je moguće da se u zadanom roku sve i obavi, rekla je Mustačeva odvjetnica Daniela Dopf

Vrhovni sud u utorak je odobrio Mustačevo izručenje zbog ubojstva Stjepana Đurekovića 1983. godine.

>> Mustač predan njemačkim vlastima. Bez lisica doveden do zrakoplova

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

Avatar bandogcro
bandogcro
21:17 18.04.2014.

Šteta što njemačka nema smrtnu kaznu za ubojice i veleizdajice. Doduše šteta što i hrvatska nema, jer bi se rješili više od pola naši političara i 90% ljudi koji su se obogatili za vrime rata!

SE
sestrićna
21:24 18.04.2014.

svi udbaši i kosovci u stopu za njim..puna je hrvatska njihovih spavača..

GU
gustirna
21:14 18.04.2014.

i dopratili ga po partijskom naređenju do zrakoplova kao da ide na vjencanje sinu u njemockoj a ne kao osumnjicenog komznistickog zlocinca.lijepo se je sa svima uz partijski osmjeh izljubio i ispozdravljao.tako to radi crvana mafija kada su njihovi drugovi u pitanju.antikomunisti se inace odmah bacaju u okove...........