Dan žena

Muškarci prepuštaju ženama vodstvo kad je najteže

Foto: Arhiva VL
Muškarci prepuštaju ženama vodstvo kad je najteže
08.03.2011.
u 15:09
Priliku za preuzimanje čelnog mjesta na Zagrebačkoj burzi Ivana Gažić dobila je kad je kriza bila najdublja
Pogledaj originalni članak

Kad je kriza, najsigurnije je osloniti se na žene, istaknula je Vesna Pusić na okruglom stolu o ženama u Hrvatskoj, koji je organizirala Louisa Vinton, koordinatorica UN-a u Hrvatskoj, a na to je Ivana Gažić, predsjednica uprave Zagrebačke burze istaknula vlastiti primjer, jer je na čelo burze došla kad je tržište vrijednosnim papirima bilo u najdubljoj krizi.

– Rekli su: "neka sad preuzme ova mala, ona voli raditi" – opisala je svoj uspon direktorica Burze, ističući kako bi žene primjerom i pomoći trebale pomoći drugim ženama.
– A muškarce treba malo pustiti da se prilagode. U posljednjim godinama situacija se za njih dosta neugodno promijenila i treba im dati malo vremena –- kaže mlada direktorica.

Valja reći i da su inozemna istraživanja pokazala da među 500 najvećih poduzeća čak 30 posto veći profit imaju ona s – više žena u upravi! Zato je Deutsch Telekom uveo kvote prema kojima žene moraju sudjelovati u vodstvu. Josipa Rimac sa samo 25 godina postala je gradonačelnica Knina,  u Dalmatinskoj zagori gdje je položaj žena i danas daleko nepovoljniji nego u drugim dijelovima Hrvatske. Međutim, uspjela je osvojiti i drugi mandat i ističe da je u Kninu sad  pet pročelnica i samo jedan pročelnik.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

MA
maraosta
15:23 08.03.2011.

Muškarci zbilja ste jadni.Čak ste se ustanju i oženit samo da dobijete malo seksa.

OB
-obrisani-
15:36 08.03.2011.

Eto ova je odradila svoj radni dan i sad ce doma da uziva ma tko ih placa

UT
utatica
17:16 08.03.2011.

Najveći dio članka posvećen je gđi Ivani Gažić, predsjednici uprave zagrbačke burze pa nije jasno zašto ste nam opet natljijli sliku ove kokoši!