NEODGOVORNOST

Muškarac pozitivan na koronavirus u dva navrata zatečen u šetnji gradom

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Hladno i snježno prijepodne u Požegi
23.04.2021.
u 09:49
Prijeti mu kazna od jedne do tri godine zatvora
Pogledaj originalni članak

Policijski su službenici u utorak, 20. travnja oko 12 sati u Ulici Pavla Radića u Požegi zatekli neodgovornog 52-godišnjaka s područja Požege koji se šetao gradom iako mu je izrečena sigurnosna mjera COVID 19-liječenje u kući. No, tu nije bio kraj. 

Kako se navodi u priopćenju Policijske uprave požeško-slavonske, samo dva dana kasnije, odnosno jučer (četvrtak) oko 10.40 sati, isti je muškarac u Ulici Dragutina Lermana u Požegi ponovno zatečen u šetnji iako je pozitivan na koronavirus. 

Utvrđeno je, dakle, da je postupio suprotno propisima ili naredbama kojima nadležno tijelo naređuje druge mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti među ljudima. 

Nakon isteka izrečene mjere, slijedi daljnje kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje na počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, za koje mu prijeti kazna od jedne do tri godine zatvora.

Što bi trebali piti jesti prije i nakon cijepljenja, a što ne bi?


 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AA
aabbcc
10:35 23.04.2021.

I da je bolestan bolesnom treba omoguciti da šeta uz postovanje mjera rastojanja, jer to je dobro za njegovo zdravlje a vi niste normalni i plasite narod za ništa !