Pentagon

"Možda već sad na svojim rukama imate krv mladog vojnika"

Foto: Ilustracija M. Ambruš-Kiš
"Možda već sad na svojim rukama imate krv mladog vojnika"
30.07.2010.
u 09:07
Za pretraživanja objavljenih dokumenata na WikiLeaksu otkriveno je da su u nekima objavljena imena Afganistanaca koji daju informacije američkim vojnicima.
Pogledaj originalni članak

Najviši dužnosnici američke administracije izrazili su ljutnju zbog objave na WikiLeaksu povjerljivih vojnih podataka o ratu u Afganistanu, javlja BBC. Ministar obrane Robert Gates je vidno ljutit rekao da je riječ o kršenju sigurnosnih propisa velikih razmjera koje bi moglo ugroziti živote američkih vojnika, njihovih saveznika i doušnika Afganistanaca.

Dodao je da će ovaj incident primorati američku vojsku da izvrši reviziju načina na koji dijeli obavještajne podatke s jedinicama na bojištu.

Načelnik američkoga združenog stožera admiral Mike Mullen bio je još žešći. 

– Gospodin Assange (vlasnik WikiLeaksa) može reći što god želi o općem dobru za koje misli da on i njegov izvor rade. Ali istina je da možda već na svojim rukama imaju krv nekoga mladog vojnika ili afganistanske obitelji.

Naime, za pretraživanja objavljenih dokumenata u Pentagonu otkriveno je da su u nekima objavljena imena Afganistanaca koji daju informacije američkim vojnicima.

To je ponukalo talibane da ekspresno objave kako će odrubiti glavu svakom doušniku čije je ime objavljeno u dokumentima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 278

OB
-obrisani-
00:22 31.07.2010.

jel zna netko od vas onu: \"igrale se balije, nasred zemlje bosnije, sitno kolo do kola, čulo se do zagreba?\"

OB
-obrisani-
00:24 31.07.2010.

iznopede, a baš sam ti odlučio dozvoliti da mi poližeš međicu između testisa i anusa...

OB
-obrisani-
21:09 30.07.2010.

ma naravno svatko moze imati svoje vidjenje neke situacije baz da mu mi kacimo etikete ali iz nekog neobjasnjivog razloga htio sam se malo na temi zadrzati i komentirati je i naglasiti sve je to ljudski tko zna gdje se Riznica nalio ko deva pa melje gluposti Za to je vec netko drugi zaduzen, pa neka objasnjava