Promet

Moguće povezivanje Kotoribe i Koprivnice novom prugom

Foto: Željko Gašparović
Moguće povezivanje Kotoribe i Koprivnice novom prugom
13.11.2012.
u 15:59
Razgovaralo se i o sudbini Radionice željezničkih vozila Čakovec, tvrtke u vlasništvu HŽ Carga
Pogledaj originalni članak

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić najavio je danas za posjeta Međimurskoj županiji mogućnost povezivanja Kotoribe i Koprivnice novom željezničkom prugom. U roku od dva mjeseca izradit će se studija o isplativosti tog projekta.

Teme razgovora s međimurskim županom Ivanom Perhočem i suradnicima bila je i izgradnja cestovnih obilaznica Preloga, Čakovca i Nedelišća, sanacija nadvožnjaka u Čakovcu u smjeru Strahoninca te problematika oko graničnog prijelaza u središtu Murskog Središća, koja se mora riješiti u suradnji sa susjednom Slovenijom. Projektna dokumentacija i studije za zaobilaznice trebale bi biti prikupljene do kraja ove godine, a sve dalje ovisi o izvorima financiranja.

Razgovaralo se i o sudbini Radionice željezničkih vozila Čakovec, tvrtke u vlasništvu HŽ Carga. Razgledani su i radovi na sanaciji ceste Sveti Križ - Prelog, zbog kojih će ta dionica državne ceste biti zatvorena 240 dana.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
21:38 13.11.2012.

Nova pruga? Koje li bedastoće pa što fali postojećoj? Nije nešto ,ali je u boljem stanju od većine regionalnih pruga. Svašta.