Mediji

Moguć štrajk u Glasu Istre, novinarima prekipjelo

Foto: PIXSELL
Moguć štrajk u Glasu Istre, novinarima prekipjelo
24.10.2010.
u 12:33
Sindikati navode da je Uprava narušila profesionalni kredibilitet novina i zbog veza sa IDS-om.
Pogledaj originalni članak

Zaposlenici “ Glasa Istre “ sutra pokreću postupak mirenja , a ako se ne uspiju dogovoriti sa Upravom, kreću u štrajk. Danas je to najavio sindikat u “ Glasu Istre” navodeći kako pregovori o kolektivnom ugovoru traju predugo, te da poslodavac nema razumijevnja za zaposlenike.

-  Uprava je to pokazala i na zadnjem sastanku u sklopu kolektivnih pregovora, održanom u četvrtak, 21. listopada. Usred pregovaranja Albert Faggian je najavio da namjerava otkazima smanjiti masu plaća s 1,2 milijuna kuna bruto na oko 900.000. Otkaz bi po tome dobilo oko 40 ljudi, što je trećina ukupnog broja radnika! Za one koji ostanu raditi Uprava je najavila novu sistematizaciju, s još nižim koeficijentima, odnosno plaćama koje bi bile ispod svakog dostojanstva,  kazala je povjerenica sindikata Maša Jerin.

- Novca ima, ali ne za nas radnike, koji svaki dan dolazimo na posao i stvaramo. Iz naših se plaća uzima novac i podmiruju dugovi iz bivše tvrtke Glas Istre d.o.o., dugovi koje mi radnici nismo stvorili. Govore da nas ima previše, a jedini su višak oni koji su upropastili Glas Istre i to baveći se poslovima koji nemaju veze s novinarstvom i nakladništvom. Višegodišnji predsjednik Uprave Željko Žmak, koji i dan-danas zajedno s brojnim članovima svoje obitelji sjedi i u novoj Upravi Glasa Istre novine, zajedno sa svojim poslovnim partnerima mešetario je nekretninama čime je natovario dug Glasu Istre u iznosu većem od sto milijuna kuna te doveo u pitanje egzistenciju svih radnika Glasa Istre i samih novina,  pojasnila je povjerenica sindikata te podsjetila i na posudbu od oko deset milijuna kuna iz lokalnih javnih poduzeća, a uz dozvolu župana Ivana Jakovčića.

Navela je da je Uprava narušila profesionalni kredibilitet novina i zbog veza sa IDS-om.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ST
straser
14:27 24.10.2010.

Jakovčić i IDS lopovi, pa ljudi to je nemoguće oni su poštenjaci iz Kukuriku koalicije. Mislim da će uskoro biti i štrajkova i u drugima redakcijama. Novinari ujedinite se i štrajkajte zajedno....

KU
kukuriku
17:54 24.10.2010.

ma triba u dupe, sútniti onih par yugonovinarcéka, koji stalno pisú protiv Hrvatske..uz podrsku sds-Mirijane-Galo....