GRAĐANI GA UOČILI

Mladunče medvjeda hoda poljima oko Gunje i Drenovaca

Foto: Pixabay/ilustracija
Mladunče medvjeda hoda poljima oko Gunje i Drenovaca
28.05.2021.
u 14:53
Radi se o vrsti koja nije opasna za ljude ali svakako treba biti oprezan, rekao je glasnogovornik policije Dragoslav Živković
Pogledaj originalni članak

Proteklih dana više osoba iz okolice Gunje i Drenovaca izvijestili su o medvjediću koji hoda poljima oko tih sela u županjskoj Cvelferiji. O tome su putem društvenih mreža izvijestili i brojni građani navodeći kako se radi o mladunčetu koje se kreće okolo. Pojavu medvjedića u okolici Drenovaca i Gunje potvrdio nam je i glasnogovornik PU Vukovarsko – srijemske Dragoslav Živković navodeći kako su ga primijetili i lovci ali i uočen je i putem nadzornih policijskih kamera.

- Najvjerojatnije se radi o mladunčetu smeđeg medvjedića. Radi se o vrsti koja nije opasna za ljude ali svakako treba biti oprezan. Nije pravio niti štete. Nemamo prijavljeno da je medvjedić ulazio u sela i pravio štete nego se kreće atarima oko Drenovaca i Gunje, rekao je Živković.

Dodaje i kako je policija od ranije u kontaktima sa policijom ali i lovcima iz BiH te da prate cijelu situaciju. Prema njegovim riječima ovo nije prvi takav slučaj s obzirom da je i ranije u vrijeme migracija životinja bilo sličnih slučajeva.    

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LI
liliZG
16:15 28.05.2021.

a di je mama?