novi šok

Mladoženjin otac skrivio nesreću, poginula tek vjenčana Hrvatica

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
poginula mladenka nakon vjenčanja (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
poginula mladenka nakon vjenčanja (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
poginula mladenka nakon vjenčanja (1)
11.05.2010.
u 12:19
Mediji pišu da Martina, koja se u subotu udala za 25-godišnjeg Filipa Jerkovića, navodno nije bila vezana na stražnjem sjedištu automobila.
Pogledaj originalni članak

SALZBURG – Nakon teške prometne nesreće u kojoj je u nedjelju rano ujutro u Viehhofenu (Pinzgau) u austrijskoj pokrajini Salzburg poginula tek vjenčana 22-godišnja Hrvatica Martina Jerković, protiv mladoženjina oca Branka podnesena je prijava za nanošenje tjelesnih ozljeda iz nemara sa smrtnim ishodom, javili su u utorak austrijski mediji.

Mediji pišu da Martina, koja se je u subotu udala za 25-godišnjeg Filipa Jerkovića, navodno nije bila vezana na stražnjem sjedištu automobila.

Nakon svadbenog slavlja mladoženjin otac je u svom automobilu mladence i suprugu vozio kući u Saalbach. U nesreći su teško ozlijeđene mladoženjina majka i Martina koje su sjedile na desnoj strani automobila. Martina je od posljedica unutarnjih ozljeda umrla sat vremena nakon nesreće u bolnici.

Austrijsko državno odvjetništvo u Salzburgu zaplijenilo je oba vozila koja su sudjelovala u nesreći. Sudski vještak Gerhard Kronreif rekao je da se pretpostavlja da je 45-godišnji Branko Jerković zaspao za upravljačem škode ocatvije te da je kraj Viehhofena skrenuo u suprotni trak zaletjevši se u kombi mercedes viano te da mladenka koja je sjedila na stražnjem sjedištu najvjerojatnije nije bila vezana pojasom.

- U tijeku su tehnički pregledi u oba navedena smjera, a istražujemo također i vozilo da bi se utvrdilo je li bilo ispravno ili se nesreća dogodila zbog tehničkog kvara - potvrdio je Kronreif dodavši da bi uzrok nesreće trebao biti poznat početkom sljedećeg tjedna.

Policija je izvijestila da su oba vozača bila trijezna. Obitelji mladoga bračnog para, podrijetlom iz Vinkovaca i Bjelovara, već godinama žive u Austriji.

Župnik iz Saalbacha gdje živi obitelj Filipa Jerkovića Jürgen Gradwohl za austrijske medije je rekao da je to crni dan za njihovu cjelokupnu zajednicu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

OB
-obrisani-
19:01 11.05.2010.

pa kud da stari vozi snahu ovo je po balkanski nazalost, pio je cijeli dan i noc i onda jos i vozio, pa gdje mu je vragu bio sin da nije sjeo za volan, zaspao za volanom-nevjerovatno i tuzno.

DE
dendej
16:47 11.05.2010.

Osobno sam bio na toj svadbi (najljepsa i najveselija svadba na kojoj sam bio-to sam ponovio te veceri barem 10 puta) i poznajem obje obitelji.Sve nas je odmah poslije tog veselja ta vijest zatekla u soku i nevjerici.Nema pravde na ovome svijetu,bar nakon ovoga ja nevjerujem u nju.Moja iskrena sucut Martininoj majci i Filipovoj obitelji.

Avatar Bjesomar
Bjesomar
15:32 20.05.2010.

Zar nije naslov trebao glasiti \"netom\" vjencana...a ne tek Ovako se stjece sasvim drugi dojam.