podignute prijave

Mladiću i njegovim roditeljima prijetili smrću

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Mladiću i njegovim roditeljima prijetili smrću
20.08.2014.
u 14:01
Zbog osnovane sumnje da su prijetili smrću 22-godišnjem Umažaninu, dvojica muškaraca, također iz Umaga, starosti 39 i 28 godina, zaradila su kaznenu prijavu
Pogledaj originalni članak

Zbog osnovane sumnje da su prijetili smrću 22-godišnjem Umažaninu, dvojica muškaraca, također iz Umaga, starosti 39 i 28 godina, zaradila su kaznenu prijavu. U utorak, pola sata  poslije ponoći, u ugostiteljskom objektu u naselju Bašanija došlo je do narušavanja javnog reda i mira. Naime, ondje je 22-godišnjak s područja Umaga odgurnuo 31-godišnjakinju, koja je  pritom pala na pod, nakon čega je 39-godišnjak, koji je s njome bio u društvu, udario mladića. 

Nakon toga je 22-godišnjak pobjegao iz ugostiteljskog objekta, a trojka je odlučila krenuti za njime. Kada su 39-godišnjak, 31-godišnjakinja i 28-godišnjak stigli do kuće 22-godišnjaka, mladiću i njegovim roditeljima prijetili su smrću, a pokušali su i nasilno ući u njegov dom. Zbog zadobivenih ozljeda, 22-godišnjak i 31-godišnjakinja zatražili su liječničku pomoć. Utvrđeno je da su lakše ozlijeđeni.

>>Susjedu prijetio mašući mu sjekirom iznad glave

>>Prijavljena zbog prijetnje, oduzimanja slobode i tjelesne ozlijede

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

ZV
zeljko.visnic
08:25 21.08.2014.

u isrti policija ima dvojezične natpise na vozilima.

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
16:18 20.08.2014.

Ovo je već dno dna,pa do kada će te više provocirati ovom ćirilicom

AK
akil
14:49 20.08.2014.

Interesantno da je na slici automobil i pilacajac iz srbije,pa zar nema slike iz Hrvatske za ilustraciju?Dali silom da se družimo s onima koji su nas granatirali!Mislim da je ovo još jedna provokacija srbskih doušnika u lijepoj našoj!