Tri vizitke i ključ

Mladić ostavlja misteriozne pakete po Zagrebu

Foto: Facebook
Mladić ostavlja misteriozne pakete po Zagrebu
03.04.2014.
u 15:26
U zagrebačke knjižnice ovih dana dolazi mladić i ostavlja etui za koji na engleskom tvrdi da ga je pronašao vani. Kada su ga djelatnice otvorile, počinje prilično misteriozna priča...
Pogledaj originalni članak

"Prije tri dana u našu je knjižnicu ušao mladić, pružio kolegici mali plastični etui, na engleskom rekao da je to našao vani i izišao", početak je misterioznog događaja koji se ovih dana dogodio u Zagrebu, a koji zvuči kao zaplet neke krimi-priče.

"U etuiju kojeg je mladić ostavio nalaze se tri vizitke, popis za dućan i ključ. Na e-mail naveden na vizitki kolegica je poslala obavijest o pronađenim stvarima", napisala je Božica D., djelatnica Knjižnica grada Zagreba na svom Facebook-profilu i dodala kako je na obavijest stigao sljedeći odgovor:

"Halo
Hvala vam puno za vaš mejl. Cijenim vašu pomoć. Nažalost ja sam napustio grad. Sadržaj tog nađenog novčanika i ključ nisu od značaja za meine. Vi možete to sve zadržati.
Pozdrav
Tomislav Babić"

"U međuvremenu slučajno otkrijemo da se tijekom posljednjih nekoliko dana potpuno jednak scenarij (mladić s pronađenim etuijem, obraćanje na engleskom, automatiziran e-mail odgovor...) dogodio u još (najmanje) tri knjižnice, s tim da su se u jednom od "pronađenih" etuija nalazile i 53 kune", nastavila je Božica D.

Otkrila je kako zasad znaju da je domena "mail-cube.com" registrirana 2013. u Švicarskoj, a ime i prezime njezinog vlasnika (Andi Saurer) pronašli su kao računalnog specijalista na stranicama Sveučilišta u Zurichu. "Domena ima mrežnu stranicu (http://mail-cube.com/) na kojoj se imenuje kao mail hosting, ali na kojem još nije moguće kreirati e-mail račun", dodala je.

Što vi mislite, o čemu je ovdje riječi? Javite nam se u komentarima ispod članka!

>> Nitko ne zna tko je misteriozna djevojka na izboru za Miss svijeta

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

TE
TechnoCroat
17:25 03.04.2014.

Nova potpora vlade siromasnima koji lutaju ulicama da sa 53 kune odu u ducan i kupe stvari sa spiska, po principu "kljuc u ruke"?

LI
Lili123
21:02 03.04.2014.

mislim da se radi o nekom umjetnickom projektu... a zvuci i kao pocetak detektivskog romana... dobra fora ::)

CS
Cvita Split
16:30 03.04.2014.

U Splitu, 27.03., u galeriju Muzeju grada, također je ušao mlađi muškarac, i na engleskom jeziku rekao da je" to" pronašao ispred ulaza u galeriju, i ostavio potpuno isti sadržaj sa 53 kune. Na poslani mail stigao je isti odgovor.