Prve riječi

Mladić: Napravio sam životnu grešku što se nisam ubio

Foto: AFP/REUTERS/PIXSELL
Mladić: Napravio sam životnu grešku što se nisam ubio
06.06.2011.
u 09:43
Najpoznatiji haaški optuženik zatražio je od Tribunala pomoć u financiranju odvjetnika jer, kako je rekao, za to nema dovoljno novca
Pogledaj originalni članak

- Napravio sam životnu grešku što se nisam ubio i presudio sam sebi. Ali sada, kada sam već tu, tražim da ispunite moje zahtjeve i osigurate mi odmah odgovarajuću zdravstvenu njegu, posjet obitelji, supruge i sina, kao i odvjetnika ili ću u suprotnom prestati uzimati lijekove koje imam kod sebe, kao i hranu koju mi donosite - rekao je Ratko Mladić pri dolasku u Haag, doznaje iz svojih izvora beogradski Blic.

Najpoznatiji haaški optuženik zatražio je od Tribunala pomoć u financiranju odvjetnika jer, kako je rekao, za to nema dovoljno novca, u suprotnom neće imati obranu i "to će ga prisiliti na štrajk glađu".

Prema informacijama Blica, Mladić ne boluje od karcinoma, ali je njegovo loše zdravstveno stanje posljedica dva moždana udara, od kojih se prvi dogodio 1996. U to vrijeme je liječen, prema tvrdnjama izvora Blica, na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu gdje mu je bila propisana terapija koju je, bez savjetovanja s liječnicima, primjenjivao i dvanaest godina kasnije kada je bio u bijegu i doživio drugi moždani udar. Tako se sam liječio sve do uhićenja, tvrdi Blic.

Srpski optuženici u Haagu nemaju povjerenja u tamošnje liječnike, pa od Tribunala zahtijevaju da im pošalju liječnike iz Srbije i, prema izjavi ministra Zorana Stankovića Blicu, "u tijeku je analiza tog zahtjeva".

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 180

OB
-obrisani-
16:27 06.06.2011.

izjava tipicna za kukavice...

OB
-obrisani-
10:17 06.06.2011.

istog trena treba njemu odbiti sve zahtjeve koje postavlja i stvar je riješena ,on nije dao svojim žrtvama nikakve šanse pa ne treba ni tom krvniku ,novac koji bi njemu bio namjenjen dati u naučne svrhe

NN
Neće nikada,hahaha
12:10 06.06.2011.

(S)ratko Mladicu, da li bi se ubio sa ili bez pelena.