EKOLOGIJA

Mladi čuvari prirode počeli s obukom

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
priroda
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
priroda
15.05.2014.
u 10:29
Praktični dio obuke obavljen je u park-šumi Kanovci na Sopotu
Pogledaj originalni članak

Program obuke Mladih čuvara prirode koji Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije provodi prvu godinu, počeo je terenskom obukom u prirodi. Nakon teoretskog dijela koji su učenici petih i šestih razreda osnovnih škola odabranih za sudjelovanje u programu radili u učionicama s posebno pripremljenim radnim bilježnicama, praktični dio obuke obavljen je u park-šumi Kanovci na Sopotu.

Mladi čuvari prirode naučili su kako se pravilno i primjereno ponašati u prirodi, snalaziti se i orijentirati pomoću karte i kompasa, razlikovati različite kategorije zaštićenih područja prirode koja su u najistočnijoj županiji, prepoznavati vrste drveća prema listu i različite vrste ptica u našoj neposrednoj blizini, osnovne pojmove i pravila ponašanja u prirodi.

>> Čuvari rijeka počinju borbu za zaštitu tekućica u Hrvatskoj

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.