SAJAM POSLOVA

Mlade Slavonke se zanimale za interventnu policiju

Mlade Slavonke se zanimale za interventnu policiju
13.03.2014.
u 12:50
U policiji kažu kako su se djevojke raspitivale kakvu opremu i koja tehnička pomagala koriste policijski službenici
Pogledaj originalni članak

Na 7. sajmu poslova u Vinkovcima jedan od najposjećenijih štandova bio je onaj Policijske uprave vukovarsko-srijemske jer mnogi mladi žele posao u policiji. No, ove godine su se iznenadili jer je za razliku od prijašnjih godina kada se o zapošljavanju i školovanju u policiji raspitivali dečki, ove godine je bilo više djevojaka.

U policiji kažu kako su se djevojke raspitivale kakvu opremu i koja tehnička pomagala koriste policijski službenici u svakodnevnom radu i što je sve potrebno zadovoljiti kako bi se postao polaznikom Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajaca illi policajke. Na mnoga zanimljiva pitanja detaljna pojašnjenja dale su im kolegice iz Odjela pravnih i financijskih poslova, dok su kolege iz Interventne jedinice policije Nuštar ispunile želju nekoliko djevojaka te im pomogle odjenuti pojedine dijelove policijske opreme.

- Unatoč stereotipnim razmišljanjima kako žene u policiji mogu obavljati samo pojedine poslove, ove su djevojke baš naprotiv, izrazile želju postati pripadnicama interventnih postrojbi - kažu u PU vukovarsko-srijemskoj dodajući kako se nekoliko djevojaka povjerilo da su već ispunile obrazac i poslale potrebnu dokumentaciju na natječaj ovogodišnjeg prijema novih polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac ili policajka, koji započinje u rujnu.

>> Jagma za upis na Policijsku akademiju

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.