UNOSAN BIZNIS

Mještani preprodaju vikendašima vodu: Cijena kubika je čak 150 kuna

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Mještani preprodaju vikendašima vodu: Cijena kubika je čak 150 kuna
29.08.2019.
u 12:10
Neki tvrde kako se to masovno radi, iako je riječ o ilegalnom biznisu.
Pogledaj originalni članak

Brojni lokalni mještani na području od Krničkog Porta do Kavrana opskrbljuju s vodom korisnike i vlasnike bespravno izgrađenih objekata, među kojima ima i sada legaliziranih, i to po značajno višoj cijeni. 

Prema pisanju Glasa Istre, vikendašima navodno naplaćuju po cijeni od 120 do 150 kuna po prostornom metru, što je bar deseterostruko više od cijene kubika "špinovače". Neki tvrde kako se to masovno radi, iako je riječ o ilegalnom biznisu. 

- Pa ima i trgovine u kojima se ljudi opskrbljuju vodom, kupuju vodu sa špine. Redukcije nema, vodu uredno plaćam, mogu je pustiti i da teče nizbrdo ako želim. Ako meni dođe vikendaš i zamoli me da mu napunim kanistar od 10 ili 20 litara, ja ću mu ga napuniti. A ako pusti 20 ili 500 kuna u znak zahvale, to je njegova stvar, ispričao je sugovornik. 

Istočna obale istre poznata je po bespravno izgrađenim objektima, a legalizacije je omogućila mnogima da zadrže svoje kuće. Međutim, mnogi u svojim kućama nemaju priključke za vodu što postaje sve veći problem. 

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
13:18 29.08.2019.

Snađi se druže! Okruženi smo adezejevim nestašlucima na sve strane, a furt se čudimo kad mali čovjek dojde na ideju kak zaradit 20 kn. Mi samo živimo na sliku naših (državo)stvoritelja!