fascinantno

Mislio da je snimio munju, a 'uhvatio' je pravi nebeski spektakl

Foto: Youtube Screenshot
eksplozija meteora,Novi Zeland
18.02.2015.
u 08:05
Nedugo nakon što je upalio motor svog automobila i počeo se kretati ulicama Taurange, Josh Sherborne na nebu je iznenada ugledao jaku plavičastu svjetlost
Pogledaj originalni članak

Josh Sherborne iz Novog Zelanda nije ni slutio da će prošlog tjedna tijekom uobičajene vožnje prema teretani doživjeti nešto uistinu spektakularno.

Nedugo nakon što je upalio motor svog automobila i počeo se kretati ulicama Taurange, na nebu je iznenada ugledao jaku plavičastu svjetlost koju je zabilježila i kamera postavljena u njegovu automobilu, piše NZ Herald. Sljedećeg dana snimku neobičnog trenutka stavio je na YouTube i ubrzo otkrio da je ono što je smatrao munjom u stvari bila eksplozija meteora.

Noel Manford iz astronomskog društva Palmerston pojasnio je da je je meteor bio veličine loptice za kriket te kako je putovao brzinom od oko 144.000 kilometara na sat. Pretpostavlja se da je eksplodirao na oko 30 kilometara od tla.

Snimka koju je Sherborne postavio na YouTube u sedam dana pregledalo je gotovo dva milijuna ljudi.

>>Meteor-bolid eksplodirao 30 km iznad Sarajeva

>>NASA: Ruski meteor neće biti zadnji iznenadni 'napad' iz svemira

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.