Značajan korak

Ministarstvo vanjskih poslova RH pozdravlja dogovor o uspostavi vlasti u BiH

Foto: Dejan Moconja/PIXSELL
Ministarstvo vanjskih poslova RH pozdravlja dogovor o uspostavi vlasti u BiH
06.08.2019.
u 23:16
"Ovaj dogovor je od ključnog značaja za daljnju stabilizaciju Bosne i Hercegovine i njezin napredak u procesu EU integracija, koji Hrvatska čvrsto i nedvosmisleno podržava", navodi se u priopćenju
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske priopćilo je u utorak da pozdravlja postignuti dogovor čelnika političkih stranaka u Bosni i Hercegovini, uz posredovanje posebnog predstavnika EU u BiH, kao značajni korak prema uspostavi Vijeća ministara i jačanju funkcionalnosti i učinkovitosti državnih tijela BiH te provedbi neophodnih reformi.

"Ovaj dogovor je od ključnog značaja za daljnju stabilizaciju Bosne i Hercegovine i njezin napredak u procesu EU integracija, koji Hrvatska čvrsto i nedvosmisleno podržava", navodi se u priopćenju.

Uz posredovanje posebnog predstavnika EU u BiH Larsa Gunnara Wigemarka, trojica lidera najvećih nacionalnih stranaka, čelnik bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović te čelnik srpskog Saveza nezavisnog socijaldemokrata Milorad Dodik potpisali su u ponedjeljak dokument o uspostavi vlasti u BiH na temelju rezultata izbora provedenih još u listopadu 2018. godine.

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Ključne riječi
BiH
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar southman
southman
11:01 07.08.2019.

Srbi iz opozicije napadaju Dodika, Muslimani ( ili tzv. Bošnjaci ) u oporbi napadaju Izetbegovića što bi moglo značiti da je dogovor dobar za sve a Hrvate posebno jer se najviše bune SDP-ovci koji ostaju bez člana predsjedništva tzv. " lažnog predstavnika hrvata " !