traže sankcije

Ministarstvo reagiralo: Osuđujemo prijetnje smrću Tomislavu Josiću

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Ministarstvo reagiralo: Osuđujemo prijetnje smrću Tomislavu Josiću
20.09.2013.
u 15:16
Josić je zaprimio prijeteće anonimno pismo iz Petrinje, u kojem ga se proziva da je "nasljednik Ante Pavelića i prvog predsjednika Franje Tuđmana", a u pismu se spominju i njegova djeca
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo branitelja reagiralo je na prijetnje smrću upućene Tomislavu Josiću, predsjedniku Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

\"Najoštrije osuđujemo prijetnje smrću upućene gospodinu Tomislavu Josiću, vukovarskom branitelju i devetomjesečnom zatočeniku srpskih koncentracijskih logora. S posebnim, pak, gnušanjem i prezirom osuđujemo prijetnje upućene djeci i obitelji gospodina Josića. Želimo istaknuti kako u Hrvatskoj 21. stoljeća ne postoji apsolutno niti jedan jedini razlog zbog kojeg bi se različitost u mišljenjima, stavovima ili nazorima trebala rješavati prijetnjama i ucjenama. Za Ministarstvo branitelja i za cijelu Vladu Republike Hrvatske, problemi i sporovi se rješavaju slobodnim razgovorom, kvalitetom argumenata i spremnošću na kompromis. Svatko tko to ne razumije i tko prijetnjama, ucjenama ili manipulacijama rješava probleme ne razumije bit demokratskog procesa i predstavlja neposrednu opasnost za cijelo društvo. Ministarstvo branitelja, stoga, poziva sve nadležne institucije da prijetnje upućene gospodinu Josiću i njegovoj obitelji shvate krajnje ozbiljno i odgovorno te da počinitelja ili počinitelje ovog čina sijanja straha primjereno sankcioniraju\", navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, Tomislav Josić prijetnje je vukovarskoj policiji prijavio u četvrtak ujutro. Zaprimio je prijeteće anonimno pismo iz Petrinje,  u kojem ga se proziva da je \"nasljednik Ante Pavelića i prvog predsjednika Franje Tuđmana\", a u pismu se spominju i njegova djeca. Autor prijetnje Josiću poručuje kako se \"ekipa već digla i kako je gotov\". Prijava je proslijeđena Državnom odvjetništvu i sisačko-moslavačkoj policiji koja bi trebala utvrditi identitet zasad nepoznatog pošiljatelja. Tomislav Josić poručio je da se nikoga ne boji, da radi po svojoj savjesti, uvijek javno i transparentno, a pismo je nazvao kukavičkim činom.

>> Josić: Svi savjetnici ministra Matića podnijet će ostavku!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.