sve opcije otvorene

Vrdoljak: Još nemamo rješenja za Inu, MOL: Izjasnite se službeno ako želite otkupiti dionice

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Vrdoljak: Još nemamo rješenja za Inu, MOL: Izjasnite se službeno ako želite otkupiti dionice
23.07.2014.
u 10:30
Ministar gospodarstva rekao je da vlada zasad nema rješenja vezanih za eventualni otkup Ininih dionica ali da rješenje intenzivno traži.
Pogledaj originalni članak

Ako hrvatska Vlada želi pregovarati o otkupu MOL-ova udjela u Ini, mađarska tvrtka tražit će od Vlade da se o tome izjasni putem službenih kanala, piše mađarski Portfolio.

Mađarska kompanija priopćila je mađarskim medijima da njezina strategija u vezi Ine ostaje nepromijenjena – želi da hrvatska naftna kompanija nastavi poslovati prema tržišnim načelima.

Ako će pregovori s hrvatskom Vladom biti uspješni i Ina nastavi poslovati prema tržišnim načelima, to će dugoročno stvoriti rast i povećati vrijednost dioničarima, priopćeno je. 

Ako pregovori ne budu uspješni, a hrvatska Vlada i dalje bude ustrajana zadobiti državnu kontrolu u Ini, unatoč uznapredovaloj fazi privatizacije, MOL će prodati svoj udjel od 49,1 posto.

"Ako hrvatska Vlada cilja uspostaviti državnu kontrolu nad Inom, MOL će tražiti od hrvatske vlade da putem službenih kanala iskaže namjeru o otkupu udjela u Ini, na isti način kao i druge zainteresirane strane za kupnju“, stoji u priopćenju MOL-a

Novi krug pregovora, peti po redu, između predstavnika hrvatske Vlade i MOL-a trebao bi se održati u Zagrebu u petak, 25. srpnja.

Vrdoljak: Još nemamo rješenje za otkup dionica Ine

Nakon što je za Bloomberg izjavio da vlada razmatra mogućnosti da uzme kredit kako bi otkupila dionice Ine od MOL-a ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka zamolili smo za dodatna pojašnjenja.

Međutim ministar gospodarstva rekao je da vlada zasad nema rješenja vezanih za eventualni otkup Ininih dionica ali da rješenje intenzivno traži.

- Tražimo najbolje rješenje koje će braniti državne interese. Sve opcije su otvorene - rekao je ministar Vrdoljak, a na pitanje o kupnji automobila u HEP-u Vrdoljak je rekao ministar ne razmišlja o kupnji automobila u HEP-u o tome razmišlja uprava te tvrtke.

>> Vrdoljak: Najbolje rješenje za RH bio bi otkup dionica Ine od MOL-a

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

CE
cenzura
11:41 23.07.2014.

Nemaju riješenja, nemaju strategije, nemaju rezultata....... Imaju nove aute, državne kartice, veće stanove i kuće, bogatije supruge, babe i tetke..... Ostvarili su kaj su planirali!!!!

MI
mirtebi
12:19 23.07.2014.

Vi nemate rjesenja ni za sta a niti casti, dostojanstva i odgovornosti da date ostavku.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:07 23.07.2014.

Hm, nitko ne radi ovako dobre poslove kao hrvatska Vlada. Najprije su prodali profitabilnu kompaniju za siću i udio manji od pola. Siću su razbacali bez veze na gluposti, a ovo mađarsko manje od pola, pretvorilo se u apsolutno upravljanje iako mi imamo više od pola. Sada bi Vlada dizala kredit da kupi mađarsko manje od pola da bi upravljala kompanijom kojom je i do sada to mogla. Jedino nitko više ne da novaca, pa je situacija bezizlazna. I tko je tu lud?