Kolumna

Ministar se neće više anonimno hvaliti na internetu

Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Ministar se neće više anonimno hvaliti na internetu
05.02.2016.
u 08:00
„Bravo, Tole!“ ili „Župane, svaka čast, samo tako, ne obaziri se na ove jadnike!“ samo su neki od Tolušićevih toplih i srdačnih izraza podrške samome sebi
Pogledaj originalni članak

Tomislav Tolušić, ministar regionalnog razvoja i europskih fondova, izjavio je za tportal da kao ministar ne namjerava na internetskim forumima hvaliti sam sebe. Izjava je zanimljiva u kontekstu neobične Tolušićeve prakse da pod nadimkom Roks sudjeluje u nadmudrivanju anonimnih komentatora na mrežnim portalima.

Roks je izgubio anonimnost nakon jedne privatne tužbe na Općinskom sudu u Virovitici kada je u istrazi otkrivena IP adresa kućnog računala tadašnjeg virovitičko-podravskog župana. Tolušić je priznao sve što je pisao pod nadimkom Roks u komentarima na portalu Virovitica.net pa mu je sud odredio i novčanu kaznu zbog uvreda. Tom je prilikom otkriveno da je Roks u drugim komentarima veselo podržavao i župana, odnosno samoga sebe. „Bravo, Tole!“ ili „Župane, svaka čast, samo tako, ne obaziri se na ove jadnike!“ samo su neki od Tolušićevih toplih i srdačnih izraza podrške samome sebi u vrijeme kada se na sudu branio riječima da „svi to tako rade“.

Valja nam vjerovati da je Tolušić sada ipak umirovio svoj anonimni alter-ego otkako je postao ministar. Uostalom, u Vladi ima na raspolaganju cijelu PR službu za samohvalu.

>> Župan Tolušić potajice na internetu hvali samoga sebe

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MR
MrkiMedo
09:30 05.02.2016.

Jadno za ministra! A jos jadnije za ovog novinara da se nabacuje blatom.

OK
Oktar
11:49 05.02.2016.

Dobro, ali šta je tu "premium"?