odbacio poziv na pregovore

Ministar sigurnosti BiH: Dodik će odgovarati za kriminal

Foto: HINA/ FENA/ Almir Razic/ ua
Ministar sigurnosti BiH: Dodik će odgovarati za kriminal
12.12.2015.
u 16:16
U intervjuu za Radio-televiziju Bijeljina (BNTV) koja je bliska Mektićevoj Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) ministar sigurnosti BiH je odlučno odbacio poziv kojega je Dodik uputio u petak da se pregovara o načinu na koji će ubuduće Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) djelovati na teritoriju RS.
Pogledaj originalni članak

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić poručio je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da neće biti nikakvih pregovora o tome trebaju li policija i pravosuđe u BiH raditi svoj posao a istodobno je najavio kako će se Dodik uskoro suočiti s rezultatima istraga o kriminalu i korupciji.

U intervjuu za Radio-televiziju Bijeljina (BNTV) koja je bliska Mektićevoj Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) ministar sigurnosti BiH je odlučno odbacio poziv kojega je Dodik uputio u petak da se pregovara o načinu na koji će ubuduće Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) djelovati na teritoriju RS. Dodik je to izjavio nakon što su vlada i parlament RS u četvrtak donijeli odluke o prekidu suradnje sa SIPA-om te Sudom i Tužiteljstvom BiH zbog akcije u kojoj je tog dana u potrazi za dokazima o ratnim zločinima pretresena lokalna policijska postaja u Bosanskom Novom. "Ne dolazi u obzir", odgovorio je Mektić na Dodikov poziv istaknuvši kako će policija i pravosuđe nastaviti raditi svoj posao sukladno zakonu.

"Ako bih pristao na razgovor onda bih izravno priznao da ne postoje procedure i da smo mi nešto radili bez znanja MUP-a Republike Srpske i na svoju ruku a to jednostavno nije istina", kazao je Mektić. Dodika je optužio za fabriciranje cijelog slučaja jer je policija RS na vrijeme informirana o akciji koja se priprema te je zatražena i njihova suradnja. Vlada RS najavila je kako će entitetska policija ubuduće silom spriječiti svaki pokušaj SIPA-e da uđe u sjedišta nekog od tijela vlasti na njezinu teritoriju a sam Dodik je kazao kako je u četvrtak malo nedostajalo da dođe do oružanog sukoba između pripadnika SIPA-e i policije RS. Ministar sigurnosti BH odlučno je na stajalištu kako nikakve prijetnje neće spriječiti djelovanje državnih pravosudnih i policijskih tijela. "Da vidim tko će spriječiti da se tamo gdje postoji dokaz o počinjenom kriminalu nekoga zaštiti od odgovornosti", kazao je Mektić.

Iako je slučaj iz Bosanskog Novog bio povezan s ratnim zločinima Mektić tvrdi kako to u cijeloj priči uopće nije bitno jer Dodik strahuje od istraga povezanih s "pljačkom". "Dodik je stvorio situaciju u kojoj se planira zaštititi od nekih sljedećih procesa koji će vrlo brzo doći i pokazati ogromni kriminal. Radi se o kriminalnim pljačkaškim aferama gdje je putem banaka, raznih privatizacija i pranja novca stotine i stotine milijuna ukradeno. To ćemo dokazati vrlo brzo", najavio je ministar sigurnosti BiH.

>> Dodik se na suđenju Mladiću 'nije mogao sjetiti' ratnih planova za etničke progone

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
18:51 12.12.2015.

U Bosni nije problem samo Dodik ima tu jos lopova Izetbegovic,Covic,Radoncic,Lijanovic itd.Sve jedan navedeni politicar iz najsiromasnije zemlje u Europi je bogatiji od Angele Marke,Obame itd.I kad malo pocne prica o korupciji oni ubace u rikverc i odose do 92 e o domoljublju,tako narod ponovo uzbude i hajde Jovo na novo.A zelje o podjeli Bosne su pusti snovi.Masoni su je stvorili ovakvu kakva je jer im odgovara da mogu zapaliti fitilj kad god oni hoce i zapaliti region ako budu neposlusni svojim gospodarima.

TO
tosa1
17:05 12.12.2015.

pa daj ga vec jednom zatvorite a ne lupaj onako bez veze a nista neradis po tom pitanju..radis ono sto ti Bakir kaze..

ČA
čarapan
16:43 12.12.2015.

Da samo je Dodik problem,zato sto prica o pravim ptoblemima.Ne zeli covek BiH Bakira Izetbegovica,pametnije bi om bilo da sednu i da rese probleme koji su tu vec 25 god.